Manchester City drži prvo mjesto s tri boda prednosti pred Liverpoolom

 LINDSEY PARNABY Afp
FANTASY PREMIERSHIP

Manchester City može na kratko pobjeći Liverpoolu, West Ham se s izravnim konkurentom bori za Europu

Na rasporedu su utakmice 27. kola Premiershipa i prilika za novi Supersportske Fantasy izazov
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2022. 20:06

Pred nama je novo, 27. kolo engleske Premierlige. Susreti Arsenala i Liverpoola te Chelseaja i Leicestera su odgođeni zbog finala Liga kupa, ali uzbuđenja neće nedostajati ni ovog puta. Kolo otvaraju Southampton i Norwich, Leeds dočekuje Tottenham, Manchester United će ugostiti Watford, a Everton Manchester City, dok će zadnju utakmicu kola odigrati West Ham i Wolverhampton.

KLIKNITE OVDJE I ZAIGRAJTE PREMIERSHIP FANTASY!

Petak, 25. veljače 2022.

Southampton - Norwich

Kolo otvaraju Southampton i Norwich, a domaćin je izraziti favorit. Southampton je uoči ovog kola na 10. mjestu s 32 osvojena boda iz 25 utakmica dok je u istom vremenu Norwich osvojio tek 17. Domaći sastav će igrati bez Lyanca, a upitni su i Perraud, Redmond i Tella, dok su kod Norwicha ozlijeđeni Idah i Krul, a upitno je hoće li Rupp i Sorensen moći nastupiti.

Subota, 26. veljače 2022.

Leeds - Tottenham

U subotu u 13:30 kreće dvoboj Leedsa i Tottenhama, a u tom su susretu gosti ipak u ulozi favorita. Spursi stižu na osmoj poziciji s 39 bodova iz 24 utakmice, ali i četiri poraza i jednom pobjedom iz posljednjih pet utakmica. Leedsu je još gore jer posljednjih pet susreta ne znaju za pobjedu, a upisali su tek jedan remi. U 25 utakmica su osvojili 23 boda, a eventualnom pobjedom bi se malo odmaknuli od opasne zone od koje ih dijeli pet bodova. Leeds će morati bez ozljeđenih Bamforda, Coopera, Hjeldea, Greenwooda i Phillipsa, dok je upitan Koch. Tottenhamu su upitni Skipp i Tanganga.

Brentford - Newcastle

Newcastle je osokoljen kapitalom novog vlasnika odlučan u misiji da pobjegne s dna, a to im je i krenulo u zadnjih nekoliko utakmica. U posljednjih pet susreta nisu izgubili, a uz dva remija su upisali tri pobjede i osvojili 22 boda iz 24 utakmice. S druge Brentford ima dva boda više od Newcastlea, ali i dvije utakmice više, a u zadnjih osam utakmica nisu pobijedili. Newcastle bi novom pobjedom tako napravio veliki korak ka ostanku u ligi što im je primarni cilj ove sezone. Brentfordu će nedostajati Jeanvier, a upitan je Toney. Newcastle mora bez ozljeđenih Haydena, Lewisa, Manquilla, Ritchieja, Saint-Maximina, Trippiera i Wilsona.

Brighton - Aston Villa

Brighton i Aston Villa su udaljeni šest bodova. Brighton, koji ima i utakmicu više, je deveti s 33 boda, dok je Villa 13. sa 27. Obje ekipe dolaze u susret s dva poraza u zadnje dvije utakmice. Brighton je izgubio 2:0 od Manchester Uniteda pa 0:3 od Burnleyja, dok je Villa pala s 1:0 kod Newcastlea, a s istim rezultatom ju je porazio i Watford na domaćem terenu. Mwepu i Sarimento nedostaju Brightonu, a Aston Villa ne može računati na Nakambu koji je ozlijedio koljeno i Traorea koji nije dovoljno spreman.

Crystal Palace - Burnley

Burnley bježi iz opasne zone i svaki bod mu je zlata vrijedan. Trenutno se nalazi na 18. mjestu s 20 osvojenih bodova, dok je Crystal Palace 11. s devet bodova više od idućeg protivnika. Domaćin će u ovom susretu morati igrati bez ozljeđenog Fergusona i Warda koji je dobio jedan nezgodan udarac, dok će Burnleyju nedostajati bolesni Gudmundsson i ozlijeđeni Vydra, a upitni su i Talyor i Westwood.

Manchester United - Watford

Manchester United se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka i trenutno ga i drži. Četvrti je sa 46 bodova iz 26 utakmica, četiri više od petog West Hama. Crveni Vragovi ne znaju za poraz već pet utakmica, a sada ne mogu računati na ozljeđene Cavanija, Greenwooda i McTominayja. Predzadnjem Watfordu koji želi pobjeći od dna će nedostajati N'Koulou koji je ozlijedio mišić, a upitni su i Etebo i Kucka.

Everton - Manchester City

Manchestser City će se pobjedom, barem na kratko, od drugog Liverpoola, koji će imati utakmicu manje, odvojiti šest bodova i potvrditi prvo mjesto. U zadnjih 10 međusobnih susreta City nije izgubio od Evertona, a pobijedio je u njih devet. Kod Evertona neće biti Daviesa, Delpha, Godfreyja i Mine, a upitni su Doucoure i Gray, dok Pep Guardiola ne računa ja ozljeđene Gabriela Jesusa i Palmera i susprendiranog Mendyja, a upitni su Grealish koji vuče ozljedu noge i Steffen.

Nedjelja, 27. veljače 2022.

West Ham United - Wolverhampton

West Ham i Wolverhampton zatvaraju 27. kolo Premier lige, a riječ je o derbiju sredine tablice. West Ham kuca na vrata Europe i trenutno je na petom mjestu koje vodi u Europsku ligu sa 42 boda iz 26 utakmica, a sve bi im mogao pokvariti Wolverhampton koji na to mjesto pretendira sa sedmog mjesta i dva boda, ali i dvije utakmice manje. Domaćin će igrati bez Coufala, Masuake i Ogbonne, a gostima je upitan Boly zbog ozljede lista.

Linker
26. travanj 2024 03:27