De Bruyne je još jednom odlučio utakmicu

 OLI SCARFF Afp
OKRŠAJ NA ETIHADU

Manchester City nezaustavljivo gazi! De Bruyne golčinom donio pobjedu u velikom derbiju, Kovačić odličan

Manchester City je došao do 12. uzastopne pobjede u Premiershipu.
Piše: SNObjavljeno: 15. siječanj 2022. 15:27

Manchester City neumoljivo korača prema novom naslovu prvaka Engleske. 'Građani' su u derbiju 22. kola Premiershipa s 1:0 pobijedili Chelsea i došli na 13 bodova prednosti nad današnjim protivnikom koji drži drugo mjesto na tablici.

Momčad Pepa Guardiola nastavila je zastrašujući niz u engleskom prvenstvu. Na Etihadu su danas došli do svoje 12. uzastopne pobjede u Premiershipu, a junak utakmice bio je Kevin De Bruyne koji je riješio pitanje pobjednika sjajnim potezom u 70. minuti. Primio je belgijski reprezentativac loptu 30-ak metara od gola Chelseaja, u trku se 'otresao' N'Golo Kantea i namjestio na udarac desnom nogom s više od 20 metara. Lopta je otišla u suprotnu stranu, Kepa Arrizabalaga je bio potpuno nemoćan i slavlje navijača 'Građana' je moglo početi.

City je tim golom okrunio bolju igru u ovoj momčadi. Nije Guardiolina momčad toliko dominirala posjedom koliko to inače radi, ali je imala puno bolje prilike od onih s druge strane. De Bruyne je diktirao tempo igre svoje momčadi, ali treba pohvaliti i obranu koja je tijekom svih 90 minuta ulijevala sigurnost.

Kod Chelseaja je svih 90 minuta odigrao Mateo Kovačić. Sofa Score je hrvatskom reprezentativcu udijelila ocjenu 7,2, a bolji od njega bili su samo Malang Sarr (7,4) i vratar Arrizabalaga (7,3).

Linker
02. svibanj 2024 11:54