ADRIAN DENNIS Afp
REKORDNI PROFIT

Manchester City objavio financijski izvještaj, a od prihoda koji su imali boli glava: ‘Imamo jasan cilj‘

Manchester City je u prošloj sezoni imao dvostruko veći profit od godine prije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2022. 15:09

Manchester City je objavio poslovni izvještaj za prošlu sezonu (2021./22.), a brojke su otkrile rekordan prihod od čak 703 milijuna eura.

Građani su ostvarili i rekordan profit u iznosu od 48 milijuna eura, više nego dvostruko veći iznos od profita ostvarenog godinu dana ranije.

Povećanju prihoda i profita doprinio je povratak navijača na tribine nakon pandemijskog lockdowna, no ujedno su povećani i komercijalni prihodi kluba.

Isto tako, ostvareni su značajni prihodi od transfera. Tako je Raheem Sterling prodan Chelseaju za 56,2 milijuna eura, a Gabriel Jesus (52,5) i Oleksandr Zinčenko (35) Arsenalu.

Riječ je o drugom rekordnom prihodu u engleskoj povijesti, prvo mjesto i dalje drži Manchester United koji je 2019. ostvario 720 milijuna eura prihoda.

"Mi smo si 2008. godine zadali cilj premašiti mjerila koja su postavili drugi unutar nogometa, te premašiti i nove standarde za koje smo vjerovali da će ih vodeći klubovi postići u vremenu koje nam je potrebno da ih sustignemo. Naš je cilj bio jasan; jednog dana biti klub koji će postavljati mjerila za druge. Statistika i rezultati pokazuju da na mnogo načina počinjemo ostvarivati naše dugoročne ambicije", rekao je predsjednik Manchester Cityja Khaldoon al-Mubarak.

Linker
24. travanj 2024 15:51