OLI SCARFF Afp
ĆALETA-CAR SLAVIO

Manchester United bez Cristiana Ronalda deklasirao Tottenham, Perišić imao velikih problema s Antonyem

Manchester United je golovima Freda i Fernandesa pobijedio Tottenham u derbiju kola
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 19. listopad 2022. 23:18

Manchester United je nakon odlične igre na Old Traffordu svladao Tottenham 2:0 u derbiju 11. kola Premiershipa. Ivan Perišić našao se u prvoj jedanaestorici londonskog sastava, dok je Cristiano Ronaldo ostao na klupi za pričuve domaćih.

Hrvatski reprezentativac imao je podosta problema s Antonyjem na lijevom strani obrane gostiju. Brazilac je pogodio vratnicu, a vratar Lloris, koji se istaknuo s nekoliko odličnih obrana bio je najzaslužniji što Perišić i suigrači na odmor nisu otišli s rezultatskim zaostatkom. Tek jedan opasniji udarac Kanea i Dohertyja bilo je sve od momčadi menadžera Antonija Contea u prvih 45 minuta.

U nastavku su domaći i počeli zabijati, pa su Fred i Fernandes golovima zaokružili dominantnu prezentaciju Manchester Uniteda, a Tottenham je nakon Arsenala poražen u još jednom derbiju, ali ovoga puta praktički bez ispaljenog metka.

Duje Ćaleta Car odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Southamptona na gostovanju kod Bornemoutha 1:0. Susjedski okršaj odlučio je pogotkom Adams već u 9. minuti, a Sveci su s tri boda na kontu pobjegli iz zone ispadanja, uz prvu pobjedu u posljednjih šest susreta nakon gotovo dva mjeseca posta.

Liverpool je na Anfieldu slavio minimalnu pobjedu nad West Hamom 1:0. Redsi su do nova tri boda stigli uz puno sreće, no dojam će vrlo brzo pasti u drugi plan, dok je momčad menadžera Kloppa nakon vrlo slabog ulaska u sezonu u posljednja dva susreta uz dvije pobjede 1:0 osvojila šest bodova i nastavila put prema povratku u vrh ljestvice.

U nedjelju je Manchester Cityju presudio Mohamed Salah, a ovoga puta se u listu strijelaca upisalo najveće pojačanje Liverpoola Darwin Nunez za svoj prvi pogodak na Anfieldu. Bowen nije realizirao jedanaesterac za Londončane u 42. minuti, dok je u završnici West Ham propustio izglednu prigodu da se u britansku prijestolnicu vrati s bodom.

Brentford je u malom gradskom derbiju uspio zaustaviti Chelsea u utakmici u kojoj su mreže ostale netaknute. Chelsea pod vodstvom novog menadžera Grahama Pottera sedam utakmica ne zna za poraz, ali tek jedan osvojeni bod u dvoboju s londonskim susjedom sasvim sigurno ne može zadovoljiti papirnatog favorita. Mateo Kovačić ušao je u igru u 15. minuti, a londonski mediji bliski Chelseaju su nastup hrvatskog reprezentativca ocijenili solidnom ocjenom 6, uz konstataciju da je Kovačić imao nekoliko odličnih rješenja u zadržavanju posjeda lopte, ali kao i njegovi suigrači nije našao način da probije rezolutnu obranu domaćina.

Paragvajski majstor Miguel Almiron osigurao je pogotkom Newcastleu pobjedu u dvoboju protiv Evertona 1:0. Svrake blistaju nakon dolaska arapskih vlasnika i nakon godina provedenih u teškoj prosječnosti, a ponekad i izvan elitnog razreda engleskog nogometa, nalaze se na mjestu koje vodi u Europsku ligu, uz šest utakmica bez poraza.

Rezultati:

BRIGHTON - NOTTINGHAM FOREST 0:0

CRYSTAL PALACE - WOLVERHAMPTON 2:1 (Eze 47, Zaha 71/A. Traore 31)

BOURNEMOUTH - SOUTHAMPTON 0:1 (Adams 9)

LIVERPOOL - WEST HAM 1:0 (Nunez 22)

BRENTFORD - CHELSEA 0:0

NEWCASTLE - EVERTON 1:0 (Almiron 31)

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2:0 (Fred 47, Fernandes 69).

Linker
27. travanj 2024 18:55