Solskjaer je posljednji trener koji je smijenjen na Old Traffordu

 PAUL ELLIS Afp
Tko je sljedeći?

Manchester United je na odštete trenera potrošio pravo bogatstvo, a evo koliko mora isplatiti Solskjaeru

Nakon odlaska Sir Alexa Fergusona ‘Crvene vragove‘ su vodila četvorica trenera
Piše: S.N.Objavljeno: 22. studeni 2021. 18:47

Sir Alex Ferguson. Navijači Manchester Uniteda i dalje sa sjetom zazivaju ime slavnog škotskog trenera koji je 27 godina vodio klub s Old Trafforda i od njega načinio najtrofejniji engleski klub. No, ništa nije vječno pa je i Ferguson 2013. napustio klupu Uniteda, a od tada 'Crveni vragovi' nisu imali pretjeranog uspjeha s trenerima. Osim što nitko nije donio prave rezultate, United je izgubio i velike novce na trenere, a engleski Daily Star donosi kako su za iznos koji je plaćen na ime odštete bivšim trenerima klub mogao dovesti veliko pojačanje.

Prvi trener koji je vodio United nakon Fergusona bio je David Moyes koji se na Old Traffordu zadržao samo deset mjeseci, a nakon što je dobio otkaz, isplaćeno mu je 7 milijuna funti na ime odštete. Njega je zamijenio Louis van Gaal o čijim se rezultatima možda i može pričati, jer je ipak osvojio FA Kup, ali stil igre ipak nije odgovarao standardima Uniteda pa je dobio otkaz u svibnju 2016. Otkaz i 8,4 milijuna funti odštete.

Slijedio je 'The Special One', Jose Mourinho koji je pola godine prije toga završio svoju drugu epizodu u Chelseaju. Portugalac je na klupi 'Crvenih vragova' izdržao dvije i pol sezone, do prosinca 2018. godine. Mjesta u Manchester Unitedu koštao ga je poraz od Liverpoola, a ta je smjena upravu koštala 15 milijuna funti. Nakon toga je došao na red Ole Gunnar Solskjaer koji je dobio otkaz nakon bolnog poraza od Watforda u subotu. On će zbog toga biti obeštećen sa 7 milijuna funti (prema dijelu medija čak i pola milijuna više).

Ukupno je Manchester United isplatio 37,4 milijuna funti, odnosno 44,5 milijuna eura na ime odštete trenerima koje je smijenio nakon ere Alexa Fergusona. Za te novce su mogli dovesti jedno veliko igračko pojačanje - primjerice Raphael Varane je ovog ljeta koštao 40 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 04:25