TOM DUBRAVEC Cropix
VRAGOVI TRAŽE POJAČANJA

Manchester United krenuo u lov na zvijezdu Juventusa! Novac nije problem, ali Ten Hag je na mukama

Manchester United radi na transferu Juventusovog veznjaka, saznaje The Athletic
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 12:00

Riječ je o Adrienu Rabiotu. 27-godišnji francuski reprezentativac je u posljednjih 12 mjeseci svog ugovora s Juventusom i pojavio se kao vodeća opcija za veznjaka kojem bi Erik ten Hag povjerio igru svoje momčadi u ruke.

United sada već mora odlučiti hoće li pokušati zatvoriti ovaj transfer bez obzira na stalne pokušaje da dovedu Barceloninog veznjaka Frenkieja de Jonga. Rabiot im ne bi bio nužan ako De Jong dođe, pa United nije siguran što da napravi. No, vrijeme mu opasno curi.

Također bi se tek United i Rabiot tek trebali dogovoriti o osobnim uvjetima bivše igrača Paris Saint-Germaina, za kojeg se zna da je poprilično skup. No, to ne bi smio biti problem.

Rabiot i De Jong nastupili su u nedjeljnim predsezonskim utakmicama svojih momčadi, ušavši ​​kao zamjene na poluvremenu. Rabiot je u Torino došao iz PSG -a, za koji je upisao 227 nastupa za klub prije odlaska u Juventus 2019. godine. Bio je stalni igrač prve momčadi u tri sezone u talijanskoj momčadi, odigravši 129 utakmica pod vodstvom tri različita trenera. Realno, igrao je ispod očekivanja, koja su doista bila velika. Rabiot je debitirao za Francusku 2016. i upisao je 29 utakmica za svoju zemlju.

United je loše otvorio sezonu domaćim porazom (1:2) od Brightona, uz očiti problem manjka kvalitete u veznom redu. De Jong ili Rabiot bi trebali biti igrači koji će taj problem riješiti. Nije nemoguće da dođu obojica, premda saga s De Jongom traje već mjesecima...

Linker
27. travanj 2024 03:07