LAURENCE GRIFFITHS Afp
ŠOK NA OLD TRAFFORDU

Manchester United poražen od posljednjeplasirane momčadi lige, Tuchelov debi na Bridgeu završio nulom

Sheffield United je u Manchesteru slavio s 2:1, City ostao na vrhu ljestvice engleskog prvenstva.
Piše: HINAObjavljeno: 27. siječanj 2021. 23:57

Manchester United je na Old Traffordu senzacionalno poražen od fenjeraša Shefield Uniteda rezultatom 1:2. Bryan i Burke šokirali su Crvene vragove, koji su sve dobro što su dosad učinili upropastili u dvoboju protiv najgore momčadi u ligi, koja je upisala tek drugu pobjedu u sezoni. Gotovo nestvaran scenarij i poraz koji bi u konačnici mogao biti koban za šampionske ambicije Fernandesa i društva, koji su sinoć izgledali kao njihov suparnik u dosadašnjem dijelu sezone, a novi lider Premier lige je - Manchester City.

Roman Abramovič je smijenio Franka Lamparda, ali niti "spasitelj" Thomas Tuchel nije iz prvog pokušaja vratio Chelsea na pobjednički kolosijek.

Londončani su na Stamford Bridgeu odigrali mršavih 0:0 protiv Wolverhamptona u utakmici u kojoj je domaćin imao podosta izglednih prigoda, koje su u konačnici ostale neiskorištene. Mateo Kovačić na travnjaku je proveo svih 90 minuta i bio blizu pogotku u završnici, ali je njegov opasan udarac s dvadesetak metara prohujao pokraj vrata. Mogli su gosti preko Neta u potpunosti nokautirati Tuchela, ali i osvojeni bod odlično je dostignuće za sastav, koji ima podosta problema zbog izostanka najboljeg strijelca meksičkog majstora Raula Jimeneza.

- Uživao sam u svemu osim u činjenici da vrlo dobru predstavu nismo okrunili golom za pobjedu. Ne treba očekivati čuda poslije samo jednog zajedničkog treninga s momčadi, ali optimist sam u pogledu onoga što nas očekuje - kazao je je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel.

Burnley je učinio rijetki pothvat, postigao tri gola u drugom poluvremenu za pobjedu nad Aston Villom (3:2). Bivši napadač Leeds Uniteda, Novozelanđanin Chris Wood poentirao je za tri boda domaćina u 79. minuti. I bez Jamieja Vardyja, Leicester je ostao poražen na gostovanju kod Evertona za potvrdu trećeg mjesta i samo dva boda manje od vodećeg Manchester Cityja. Zabio je po običaju odlični Belgijac Tielemans sredinom nastavka.

Linker
01. svibanj 2024 01:39