Ole Gunnar Solskjaer uskoro bi trebao postati bivši

 GLYN KIRK Afp
SPREMA SE SMJENA

Manchester United pronašao zamjenu za Solskjaera, u klub stiže trener koji je Hrvata koštao posla

Engleski velikan će uskoro izgleda promijeniti trenera, a zna se i tko će naslijediti Norvežanina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2021. 12:33

Manchester United je još jednom poražen. Ovoga puta bolji je bio City koji je u gradskom derbiju slavio s 2:0, a engleski mediji već su se raspisali o smjeni na klupi Vragova. Prije dva tjedna Liverpool je razbio United s 5:0, a sada ih je porazio i City što je Norvežanina Olea Gunnara Solskjaera primaknulo otkazu.

Prema pisanju dijela engleskih i njemačkih medija već se zna i tko će ga naslijediti. United dovodi Ralfa Ragnicka koji trenutno radi u moskovskom Lokomotivu kao direktor nogometa. Nijemac se spominjao i kao trener Milana prošle sezone, a rasplet te priče bio je otkaz Zvonimiru Bobanu.

Boban je branio Stefana Piolija koji je na kraju i pokazao kako je trener za Milan i ostao na klupi, no Hrvat je zbog svega ušao u sukob s direktorom kluba Ivanom Gazidisom i na kraju ostao bez posla.

Ragnick je inače u fokus nogometne Europe došao kao autor velikog uspjeha s Red Bullovim klubovima. Nijemac je imenovan za direktora nogometnog razvoja Leipziga i Salzburga, a njemački je sastav doveo od amaterskih liga do Bundeslige. Osim toga, radio je i u Schalkeu, Hoffenheimu, Stuttgartu i Hannoveru.

Ragnicka su povezivali s Manchesterom još prije tri godine kada je Jose Mourinho postao bivši, a sada Bild piše kako je sve puno bliže realizaciji. Ragnick je spreman preuzeti United već sutra i cijeli posao bi uskoro trebao biti i potvrđen, uz prethodnu smjenu Solskjaera.

Linker
17. travanj 2024 18:19