Mateo Kovačić
 Stu Forster/Getty Images / Getty Images
PROGOVORIO ZA STANDARD

MATEO KOVAČIČ ODUŠEVIO ENGLEZE, PA OTKRIO 'PROBLEM' KOJI GA JE DOČEKAO U LONDONU 'Nisam navikao na to u Madridu, a ovdje me malo umara...'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 29. listopad 2018. 16:45

Otkako je prošlog ljeta stigao na Stamford Bridge na jednogodišnju posudbu iz Real Madrida, hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić pruža odlične partije u dresu Chelseaja. Kovačić je u razgovoru za engleski 'Evening Standard' kazao kako je zadovoljan minutažom, suigračima i općenito čitavom atmosferom u klubu.

Otkako je Sarri imenovan novim trenerom Chelseaja, Kovačić je postao gotovo standarsni član uadrne postave što u Realu nije bio slučaj. Još uvijek nije poznato hoće li po završetku sezone ostati u Londonu ili se vratiti u Madrid.

- Prerano je da bismo o tome razgovarali, ali kako god završilo, ovdje sam sretan - kazao je Kova za Standard.

Soccer Football - Premier League - Chelsea v Arsenal - Stamford Bridge, London, Britain - August 18, 2018  Chelsea's Mateo Kovacic in action with Arsenal's Lucas Torreira             REUTERS/Toby Melville  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Toby Melville

- Zadovoljan sam činjenicom da igram redovito, ali to me malo i umara. Nisam naviknut igrati tri, četiri utakmice u kontinuitetu, a u Engleskoj se igra tvrd nogomet. Protiv nikoga se ne smijete opustiti. Mi imamo odličnu momčad, navijače, a i grad je fantastičan. Jako mi se sviđa ovdje. Stalno obilazim London koji je ogroman grad i još uvijek mislim da nisam vidio dovoljno.

Englezi također ističu kako je Kovačić uz Jorginha dao Chelseaju neku drugu dimenziju u sredini terena što nije bio slučaj prošle sezone kada su na tim pozicijama 'stanovali' Tiemoue Bakayoko i Danny Drinkwater.

Linker
07. svibanj 2024 13:33