Mateo Kovačić je dobio dobre ocjene od strane engleskih medija

 OLI SCARFF Afp
PLJUŠTE HVALOSPJEVI

Mateo Kovačić opet impresionirao: ‘Najimpresivniji igrač Chelseaja i jedina prava opasnost u kreiranju‘

Većina engleskih medija je zadovoljna igrom Matea Kovačića protiv Manchester Cityja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2022. 22:05

Manchester City je u derbiju 22. kola Premiershipa s 1:0 pobijedio Chelsea, a Mateo Kovačić je za poraženu momčad odigrao svih 90 minuta. Opet je hrvatski reprezentativac bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi. Sofa Score ga je ocijenila sa 7,2, a bolji od njega bili su samo Malang Sarr (7,4) i vratar Kepa Arrizabalaga (7,3). I većina engleskih medija je zadovoljna Kovačićevom igrom.

U BBC-om izvještaju s utakmice ističe se kako je Kovačić kreirao najveću šansu za Chelsea u cijeloj utakmici. U drugom poluvremenu hrvatski je reprezentativac sjajno uposlio Romelu Lukakua koji ipak nije uspio savladati Edersona. Bio je to i jedini udarac londonske momčadi u okvir vrata u cijeloj utakmici. I Guardian tu priliku ističe kao najbolju Chelseaja na utakmici, ali i kritizira belgijskog napadača da je odabrao rješenje koje su svi očekivali.

"Kao i uvijek, siguran i uglađen na lopti, ali danas nije mogao diktirati tempo kako to inače radi", komentar je Kovačićeve igre na Yahoo! Sports koji je hrvatskom reprezentativcu dao ocjenu 6 (od 10), a bolju su ocjenu imali samo vratar Arrizabalaga i obrambeni igrači Rudiger, Silva i Sarr.

image

Mateo Kovačić protiv Cityja

SOFA SCORE

Daily Mirror je za Kovačića napisao da je još jednom bio najbolji vezni igrač svoje momčadi te da je jedina prava opasnost u kreiranju napada Chelseaja 'Građanima' prijetila upravo od njega. "Prava je šteta što njegova momčad nije imala veći posjed lopte", dodali su.

The Hard Tackle je Kovačiću dao ocjenu 7,5, najveću od svih igrača Chelseaja. "On je definitivno bio najimpresivniji igrač Chelseaja na ovoj utakmici. Hrvat je pružio još jednu neumornu predstavu u sredini terena, imao nekoliko sjajnih presijecanja protivničkih napada, ali i ključno dodavanje koje Lukaku nije pretvorio u gol", piše u opisu te ocjene.

The Sun je jedini kritičan prema Kovačiću. Hrvatski nogometaš je u ovom tabloidu dobio ocjenu 5, a u fokus su stavili neprecizno dodavanje Kovačića prema Grealishu koje se pretvorilo u veliku prijetnju za gol Chelseaja. "Nije nam jasno što je mislio kada se odlučio na igru unatrag u toj situaciji, treba biti zahvalan što ga je Kepa spasio", napisali su u The Sunu.

Linker
19. travanj 2024 17:31