PAUL ELLIS Afp
NOGOMET NA OTOKU

Mislav Oršić debitirao u Premier ligi u porazu Southamptona, slavlje West Hama, novi remi Liverpoola i Chelseaja

‘Redsi‘ tri uzastopne utakmice u Premier ligi nisu osvojili puni plijen
Piše: Andro PolićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 15:28

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mislav Oršić debitirao je u engleskoj Premier ligi za posljednjeplasirani sastav prvenstva Southampton ušavši u igru u 84. minuti u 0-1 (0-0) domaćem porazu od Aston Ville.

Gosti iz Birminghama poveli su golom Watkinsa u 77. minuti, a nakon toga je domaći strateg Nathan Jones u pokušaju da spasi bod uveo Oršića, a istovremeno je iz igre povukao hrvatskog stopera Duju Ćaletu-Cara. No, taj potez u završnici pokazao se bezuspješnim.

Southampton je tako ostao na dnu sa 15 bodova, koliko ima i pretposljednji Everton, dok je 11. Aston Villa sa 28 bodova.

U susretu dva ugledna sastava koji se ove sezone bore za ostanak West Ham United je kao domaćin svladao Everton sa 2-0 (2-0), a junak pobjede je bio dvostruki strijelac Jared Bowen, koji je tresao mrežu gostiju u 34. i 41. minuti. Ovom pobjedom West Ham je skočio s 18. na 15. mjesto s 18 bodova, tri više od Evertona.

Liverpool i Chelsea zajedničkim su snagama kompletirali „hat-trick“. Nakon što su prethodna dva međusobna dvoboja, u finalima FA Kupa i Liga kupa, završena s 0-0 u 120 minuta igre, na taj su konto svježe dodali i remi bez pogodaka u Premier ligi na Anfieldu. Ujedno, bio je i ovo njihov treći uzastopni međusobni susret u Premier ligi u kojem nije bilo pobjednika.

Dva su se kluba sastala i u siječnju prošle godine, a taj je dvoboj obilježila „bomba“ Matea Kovačića, koji u jučerašnjem dvoboju nije bio niti na terenu, niti na klupi. Sve su glasnija nagađanja kako se radi o ozljedi ili o bolesti, s obzirom na to kako je hrvatski veznjak bio najavljivan u udarnom sastavu Grahama Pottera, međutim onda je pomalo misteriozno ispao iz zapisnika.

Nešto konkretnije prijetnje u prvom dijelu susreta imala je gostujuća momčad. Najbliže pogotku bio je Benoît Badiashile, francuski stoper koji je u klub stigao prije 17 dana glavom je tukao iz neposredne blizine, međutim Alisson je nogom uspio spriječiti njegov udarac. U ofenzivnom segmentu „redsa“, najaktivnija je bila svježa akvizicija Cody Gakpo, ali Nizozemac nije uspio pronaći put do suparničke mreže.

U 55. minuti u igru je ušao Mihajlo Mudrik, kojega je Chelsea platio oko 100 milijuna eura, a 22-godišnji Ukrajinac već je s nekoliko kratkih poteza pokazao kako bi zaista mogao biti veliko pojačanje za „bluese“. Izglednijih prilika nije bilo u drugom dijelu, a bila je ovo treća uzastopna utakmica u Premier ligi u kojoj Liverpool nije uspio stići do punog plijena.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Crystal Palace i Newcastle United su igrali 0-0.

Palace je tako drugi put ovoga tjedna na svom Selhurst Parku uspio remizirati protiv momčadi s vrha ljestvice, u srijedu je igrao 1-1 s Manchester Unitedom, dok je Newcastle odigrao 15. utakmicu zaredom u prvenstvu bez poraza što je novi rekord kluba.

Linker
19. travanj 2024 20:45