ADRIAN DENNIS Afp
LIGA KUP

Mislav Oršić debitirao za Southampton u velikoj pobjedi, Sveci šokirali Manchester City!

Southampton je kreirao veliko iznenađenje i s 2:0 izbacio City iz engleskog Liga kupa
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2023. 23:01

Southampton je kreirao veliko iznenađenje u četvrtfinalu engleskog Liga kupa, te izbacio favorizirani Manchester City pobjedom 2:0. Sveci su sve riješili u pet minuta već u prvom dijelu, a onda sačuvali vodstvo do kraja za prolaz u polufinale.

U 23. minuti zabio je Mara, a već u 28. na semaforu je pisalo 2:0. Strijelac je bio Djenepo. City se u nastavku trgnuo i Pep Guardiola je uveo De Bruynea i Haalanda, no ni oni, baš kao ni posjed lopte od skoro 75 posto, nisu pomogli Cityju da se vrati iz ponora.

Da stvar bude gora po City, u 77. minuti je domaćin zabio još jedan gol, ali taj pogodak Chea Adamsa je poništen zbog zaleđa. Službeni debi za Southampton je upisao i donedavni igrač Dinama Mislav Oršić, koji je u igru ušao u 83. minuti umjesto Adama Armstronga. Duje Ćaleta-Car odigrao je u obrani Southamptona cijelu utakmicu.

Southampton će u polufinalu igrati protiv Newcastle Uniteda.

Spomenimo i da se Nottingham Forest u polufinale plasirao boljim izvođenjem jedanaesteraca od Wolverhamptona. Bilo je 4:3 nakon 1:1 u 90 minuta. Nottingham će u borbi za finale čekati Manchester United.

Linker
26. travanj 2024 07:13