CANDICE WARD Getty Images Via Afp
LOVA DO KROVA

Monstruozni ugovor kakvog Engleska još nikada nije vidjela, na račun Manchester Uniteda sjest će pravo bogatstvo

‘Crveni vragovi‘ su potpisali desetogodišnji ugovor s Adidadom vrijedam milijardu eura
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 06:30

Iako je Manchester United daleko od dana kada ga je vodio sir Alex Ferguson, a posljednji naslov engleskog prvaka uzeo je prije točno 10 godina, i dalje su ‘Crveni vragovi‘ itekako marketinški zanimljivi.

Tome u prilog govori i činjenica kako su Manchester United i Adidas potpisali najskuplji sponzorski ugovor da dobavljača sportske opreme u povijesti Premier League. Naime, njihov novi, desetogodišnji ugovor vrijedi 900 milijuna funti, odnosno oko 1,05 milijardi eura.

‘Manchester United i Adidas su započeli svoju suradnju na početku sezone 2015./16., ponovno se ujedinivši nakon 23 godine. U sezonama koje su uslijedile, Adidas i Manchester United oduševili su navijače diljem svijeta naprednim inicijativama, kultnim dizajnom i omiljenom odjećom kojom su se navijači mogli identificirati van terena‘, stoji, između ostalog u priopćenju kluba o ovom dogovoru te se dodaje:

‘Odnos između Manchester Uniteda i Adidasa jedan je od najznačajnijih u svjetskom sportu, iskovan kroz zajedničku posvećenost stilu i visokoj izvedbi.‘

Vidjet ćemo hoće li ovaj ugovor značiti i veću potrošnju Uniteda u prijelaznom roku. Do sada su doveli Masona Mounta iz Chelseaja za 64,2 milijuna eura, Andréa Onanu iz Intera za 52,5 milijuna eura te Jonnyja Evansa koji je besplatno došao iz Leicestera.

Linker
27. travanj 2024 08:46