AFP
FRUSTRIRANI SUPERSTAR

Morao je proći 4 posudbe da bi postao nogometna zvijezda, no i dalje u karijeri nije osvojio - ništa!

Harry Kane sve je frustriraniji u Tottenhamu zbog manjka uspjeha, vrlo skori odlazak je sve realniji
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 03. svibanj 2021. 08:36

Tottenham će još jednu sezonu okončati bez trofeja, iako u svojim redovima ima najboljeg engleskog napadača Harryja Kanea. Londončanima ovoga puta nije pomogao niti “posebni” Jose Mourinho. Kane će i ovoga ljeta biti pod posebnim povećalom i predmet brojnih špekulacija oko odlaska iz momčadi koja jednostavno nije u stanju osvojiti trofej.

Komplicirani put

Put do naslovnih uloga za Kanea nije bio niti malo lagan i jednostavan. Kapetan reprezentacije Engleske morao je proći četiri posudbe prije nego što su u Tottenhamu shvatili da je majstor koji bi mogao garantirati borbu za trofeje, no jedna lasta ne čini proljeće, a Kane još jednom nije uspio u svojoj misiji iako je imao veliku pomoć u Korejcu Sonu. Dugo je Tottenham bio u igri za tri trofeja, ali sve se za londonsku družinu počelo urušavati nakon što je Dinamo nokautirao Engleze u Maksimiru u osmini finala Europske lige.

image
AFP


Mourinhu je nedugo naklon toga uručen otkaz, a potom je protekle nedjelje Manchester City bio previsoka prepreka u finalu Liga kupa i, te je nestala i posljednja šansa da Pijetlovi osvoje prvi trofej nakon 2008. Uz 27 godina u životnom kalendaru i statusom i kvalitetom koju posjeduje pomalo je nestvarno da Kane u klupskoj karijeri nije osvojio niti jedan trofej, na stranu sve pojedinačne nagrade, ali jasno je što je želja najboljeg engleskog napadača. Međutim, ono što Kane želi vrlo lako bi u Tottenhamu mogla biti nemoguća misija. Zbog svega navedenog nije nikakvo čudo što otočki mediji mjesecima lamentiraju kako bi glavni lik ove priče morao promijeniti sredinu ukoliko želi napokon ostvariti svoje snove.

image
PETER POWELL Afp

Dosta opcija

Manchester United je samo jedna od potencijalnih destinacija za igrača koji je na početku karijere u mladoj reprezentaciji Engleske na prvi pogled izgledao trapav i spor, a u konačnici se pretvorio u malo je reći vrhunskog egzekutora za engleske okvire. Tottenham bi vrlo brzo mogla dočekati velika dvojba prodati ili zadržati Kanea, a mediji na Otoku špekuliraju da se londonski sastav za svoju prvu violinu sprema izvjesiti odštetni zahtjev od 200 milijuna funti, no to su za sada samo špekulacije. Ipak, koliko god da Tottenham traži, Manchester United i Manchester City od engleskih velikana mogu toliko izdvojiti za dolazak igrača koji vjerojatno ne bi imao ništa protiv takvog scenarija, iako to javno za sada ne želi isticati.


Usprkos velikim problemima s ozljedom koljena Kane je i ovoj sezoni Tottenhama bez trofeja ostvario učinak od od 31 postignutog gola u 44 nastupa i uz Sona je apsolutno jedini igrač koji je u potpunosti ispunio očekivanja. Ugovor s Tottenhamom istječe mu 2024., ali ne bi bilo čudno ukoliko do rastanka dođe puno ranije.
- Vrlo sam razočaran što niti ovoga puta nećemo sezonu okončati na trofejan način. Individualne nagrade su sjajne i na njih sam ponosan, ali do kraja igračke karijere želim osvajati najveće trofeje. Svi znaju kolimo volim Tottenham, no klub mora osvajati trofeje, to je ono što želim, no to u ovom trenutku na žalost nije slučaj - istaknuo je Harry Kane.

Linker
26. travanj 2024 23:11