OLI SCARFF Afp
ZANIMLJIVE ANEGDOTE

‘Mourinho je žestoko napao Salaha i natjerao ga na plač, a De Bruyne je uvijek bio mrgud‘

Mohamed Salah proveo je dvije i pol godine u Chelseaju nakon transfera iz Basela u siječnju 2014.
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2023. 09:08

Nije se egipatski napadač u Chelseaju uspio nametnuti tadašnjem treneru Joseu Mourinhu, pa je nakon prve teške polovice sezone većinu ugovora sa Chelseajem odradio na posudbama u Fiorentini i Romi.

A Jan Obi Mikel otkrio je kako je Salah u Chelseaju osjetio puni Mourinhov bijes nakon jedne lošije utakmice, što mu je jako teško palo.

"Salah je odigrao jednu lošiju utakmicu i onda ga je Mourinho žestoko napao, baš se obrušio na njega", otkrio je Mikel, Chelseajev igrač između 2006. i 2012. godine, za Dubai Eye.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Upitan je li očekivao da će se Salah prometnuti u vrhunskog igrača, jednog od najboljih na svijetu, Mikel je rekao:

"Ne, nisam. Bio je tad u suzama, a Mourinho ga je nakon toga na poluvremenu ostavio u svlačionici. Bilo bi tada lakše da ga je samo izvadio iz igre uz komentar da ne igra dobro. Ali on ga je izribao, pa ga onda izvadio van", dodao je Mikel.

Salah je procvao po odlasku iz Chelseaja i od dolaska u Liverpool 2017. godine apsolutno je eksplodirao. Zabio je 174 gola u 286 utakmica za ‘Redse‘ i osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA Cup i Liga kup.

A pod Mourinhovim vodstvom u Chelseaju nije se snašao ni Kevin de Bruyne koji je kasnije eksplodirao u Manchester Cityju.

"Kevin je uvijek bio ćudljivog raspoloženja, držao se za sebe, bio je mrgud. Nikad nisi mogao ništa izvući iz njega. Ali sada kada ga gledam kako igra, kakav užitak...", dodao je Mikel.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega je Hajduk gubitnik zimskog prijelaznog roka? Kakva pojačanja su Splićani trebali dovesti? Je li Dinamo pogodio s dovođenjem pojačanja iz Istre? Tko će slaviti na utakmicama 22. kola SuperSport HNL? Odgovore na ta i ostala pitanja oko domaćeg nogometa saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
24. travanj 2024 16:13