Iako je više na klupi nego na terenu, Bale danas zarađuje kao najveće zvijezde! A za to je kriv Real...
 AFP
VELIKA PRIGODA

Može li Gareth Bale dokazati da nikako nije ‘bivši igrač‘? ‘Ne može reći da nije dobivao šansu!‘

Nakon što se Tottenhamu ozlijedio Harry Kane, Jose Mourinho je najavio da će Velšanin dobiti šansu
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 31. siječanj 2021. 13:43

Tottenham je prije nekoliko dana poražen od Liverpoola u Premier ligi, no puno više od tri boda londonski je sastav pogodila spoznaja da će barem nekoliko tjedan biti lišeni usluga svog najboljeg igrača Harryja Kanea. Ovaj 27-godišnji napadač ozlijedio je protiv Redsa oba gležnja, te će menadžer Pijetlova Jose Mourinho morati pronaći neku novu napadačku opciju uz Korejca Sona u pokušaju ostvarenja zacrtanih ciljeva.

Nije prvi put da će Tottenham možda i u ključnom dijelu sezone biti bez Kanea, koji je i u prošlosti imao podosta problema s ozljedama, a portugalski stručnjak se nada da stanka ipak neće biti predugačka za igrača koji je u ovoj sezoni golovima ili asistencijama sudjelovao u 23 od 34 premierligaška pogotka Tottenhama.

Daleko od očekivanja

No, Kaneov izostanak mogao bi konačno donijeti više minutaže i značajniju ulogu za Garetha Balea. Ovaj 31-godišnji Velšanin vratio se u prošlom prijelaznom roku na posudbu iz Reala u klub u kojem je pružio najbolje partije na Otoku. Bale je u Tottenhamu proveo šest godina (2007- 2013.), a sjajne igre u to vrijeme u dresu londonskog kluba otvorile su mu put transfera u madridski Real, koji je s bonusima iznosio 100 milijuna eura.

No, povratak u poznato londonsko okruženje za sada je za Balea protekao miljama daleko od željenog scenarija i očekivanja. Umjesto da uz Kanea i Sona bude možda onaj jezičac na vagi koji će Tottenhamu u konačnici osigurati barem novi ulazak u Ligu prvaka, Bale je do sada od Mourinha dobivao samo mrvice kada su dvoboji Premier lige u pitanju. Bale je bio pričuvana opcija uz postignuti pogodak protiv Brightona, dok je veću minutažu Velšanin imao u susretima kupova i Europske lige, gdje je u okršaju protiv LASK-a postigao 200. gol u profesionalnoj karijeri.

Bez obzira na status koji je Bale izgradio za vrijeme svog prvog boravka u Tottenhamu, Mourinho nije robovao njegovoj reputaciji, te je već prije apostrofirao da će Bale igrati kada to zasluži, a ne zbog starih zasluga, a to bi se moglo dogoditi večeras na premierligaškom gostovanju kod Brightona, kojeg Velšanin pamti po dobrome iz prvog sraza istih suparnika. Eto prigode za Balea da pokaže mnogima koji tvrde da je “bivši igrač” da su u krivu. Kvaliteta nikada nije bila sporna, ali su brojne ozljede, ali i voljni moment, učinili svoje. No, u cijeloj priči nije nimalo nevažan niti osoban motiv kojeg Gareth Bale vjerojatno ima da pokaže kako ipak još uvijek nije za “staro željezo”.

Bliže povratku

U ovom trenutku Tottenham je puno bliži odluci da Velšanina na kraju sezone vrati u Real Madrid, nego da sa njim produži suradnju, ali sve se vrlo lako može promijeniti ako Bale na travnjaku pokaže barem djelić one stare čarolije koja ga je godina krasila i svrstavala u jednog od najboljih svjetskih nogometaša. Od Brightona do Brightona u Baleovom pokušaju povratka u naslovne uloge...

- Već sam dovoljno puta objašnjavao Baleovu poziciju u momčadi. Ne može se reći da nije dobio šansu, ali sada bi nam, nadam se, mogao pomoći puno više nego što je to bio slučaj u dosadašnjem dijelu sezone. Bale svakim danom izgled sve bolje i bolje i realno je da u Brightonu starta od prve minute, ali ga ne mislim koristit kao centarfora, jer to nije njegova najbolja pozicija. Harry Kane je Harry Kane i teško ga se može nadoknaditi, ali od Balea očekujem da na isto tako napadačkoj, ali više krilnoj poziciji, pokaže da još uvijek može igrati nogomet na visokoj razini kvlitete - istaknuo je menadžer Tottenhama Jose Mourinho.

Linker
27. travanj 2024 06:53