BEN STANSALL Afp
ZANIMLJIVA SITUACIJA

Na klupu Man. Uniteda stiglo je novo ime, a promjene koje sa sobom donosi mogle bi naljutiti Ronalda

Na klupu ‘crvenih vragova‘ stigao je njemački stručnjak koji je naslijedio Ole Gunnara Solskjæra
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2021. 18:25

U derbiju 13. kola Engleske lige Chelsea i Manchester United su u Londonu igrali 1-1. Gosti su poveli golom Jaydona Sancha u 50. minuti nakon velike pogreške Jorginha, ali isti se igrač iskupio u 67. minuti nakon što je bio precizan s bijele točke i tako, pokazalo se, postavio konačan rezultat utakmice.

Osim rezultata, valja izdvojiti i jednu zanimljivu činjenicu, a to je da je privremeni trener ‘crvenih vragova‘ Michael Carrick na početku susreta na klupi odlučio ostaviti Cristiana Ronalda. Portugalac je u igri proveo nešto manje od pola sata nakon što je u 64. minuti na terenu zamijenio strijelca Jaydona Sancha.

Novinar ESPN-a Mark Ogden tvdi kako bi se Portugalac uskoro mogao naviknuti na klupu koja bi mu po dolasku novog trenera Ralfa Rangnicka mogla postati sve učestalija. Naime, od Rangnicka većina očekuje da će gajiti nogomet u kojem će važna biti čvrstina u veznom redu, dok će se od napadača s druge strane očekivati da igra visoki presing, ali i da se vraća u pomoć obrani.

Spomenuti novinar vjeruje kako Cristiano Ronaldo s 37 godina na leđima nije spreman odrađivati većinu spomenutih zadataka koje su u posljednjoj utakmici odrađivali Sancho, Rashford i Fernandes. Glavno pitanje je jedno - hoće li Rangnick mijenjati svoju filozofiju kako bi Ronaldo bio standardan član udarne postave ili će Portugalca posjesti na klupu.

Ostaje za vidjeti što će se dogoditi Rangnickovim dolaskom na Old Trafford, ali postavljanje Ronalda na klupu mogao bi biti mač s dvije oštrice, jer, Portugalac je već nebrojno puta svojim golovima spasio United, kako u Premiershipu tako i u Ligi prvaka.

Linker
04. svibanj 2024 13:52