PAUL ELLIS Afp
‘KRAJNJE ŠKRTO‘

Na Old Traffordu osoblje prisiljeno jesti u WC-u zbog rezanja troškova britanskog milijardera

Sir Jim Ratcliffe u veljači 2024. postao je dioničar u Manchester Unitedu
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 13:33

Osoblje Manchester Uniteda navodno je prisiljeno jesti u zahodima kao dio najnovijih metoda kluba za smanjenje troškova.

Otkako je preuzeo dio poslovanja na Kazalištu snova, sir Jim Ratcliffe upustio se u brojne napore kako bi uštedio novac u Unitedu.

Kao jednu od mjera štednje najavio je 250 otkaza u klubu, a zatim je klupsko osoblje bilo prinuđeno drastično promijeniti vrstu obroka. Prije su im nudili kutiju za ručak koja je sadržavala sendvič, žitarice, čips i bezalkoholno piće na dan utakmice. Međutim, to se sada promijenilo, a neki tvrde da su dobili ostatke hrane koja je bila namijenjena korporativnim kladionicama.

image

Sir Jim Ratcliffe

DARREN STAPLES Afp

Iz Uniteda su poručili kako je hrana u ponudi za osoblje ista kao i za navijače, te su dodali da to nisu ostaci i da je napravljena posebno za radnike. Dodali su i da je nakon pregleda dosta hrane u kutijama za ručak često ostavljeno i bačeno.

Neki su radnici potom tvrdili da su sada prisiljeni jesti u WC-u. Jedan je za Daily Mail izjavio:

"Postavili su stol za ručak pokraj četiri WC kabine. Izađete iz kabine i netko sjedi točno ispred vas i jede", prenosi The Sun.

Iz Uniteda su i na to imali spreman odgovor tvrdeći da je prostor zasebna soba sa susjednom kupaonicom.

Također, ukinuto je pružanje besplatnih tiskanih programa za dane utakmica navijačima u VIP ložama. Navijači su otkrili tu promjenu tek tijekom otvaranja Premier lige protiv Fulhama na Old Traffordu.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

Jedan se navijač požalio:

"S obzirom na novac koji plaćamo, ne dobiti čak ni program čini se krajnje škrto."

Klub je u ovom slučaju ustvrdio da su mnogi završili u kantama i bili samo još jedan otpad. U daljnjem priopćenju stoji da ti navijači u VIP ložama mogu i dalje zatražiti program te dobiti QR kod za čitanje digitalne verzije.

71-godišnji sir Jim Ratcliffe britanski je milijarder, kemijski inženjer i poslovni čovjek. U veljači 2024. Ratcliffe je postao dioničar u Manchester Unitedu i tako stekao kontrolu nad određenim poslovnim i sportskim poslovima.

Linker
13. rujan 2024 18:51