MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ČISTKA NA ETIHADU

Na pomolu velike promjene u redovima Man. Cityja: Stiže hrvatski reprezentativac, a klub napušta pet zvijezda!?

Čini se kako će aktualni engleski prvak biti jako aktivan na tržištu ovoga ljeta
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2023. 09:23

U redovima Manchester Cityja ovog će ljeta doći do značajnih promjena. Aktualni engleski prvak mogao bi u sljedećem prijelaznom roku ostati bez petorice zvijezda, a među njima su neki od najzaslužnijih za ovosezonske uspjehe.

U ovim trenucima momčad Pepa Guardiole u lovu je na trostruku krunu, u Premiershipu, Ligi prvaka i FA Cupu, a nakon toga će se u klubu okrenuti dovođenju pojačanja na ciljanim pozicijama. Vjeruje se kako će na tržištu tražiti novog stopera, veznjaka i krilnog igrača.

Prema svemu sudeći Ilkay Gündogan, Bernardo Silva, Joao Cancelo, Kalvin Phillips i Aymeric Laporte su izlaznim vratima Etihada, navode engleski mediji. Gündoganu ugovor istječe na kraju sezone, a njemački reprezentativac željan je promjene. Kao i Bernardo Silva koji je u 290 nastupa u dresu Manchester Cityja upisao 52 gola i 56 asistencija i pritom osvojio četiri premierligaška naslova. Obojica se igrača spominju u kontekstu mogućeg transfera u Barcelonu.

Cancelo je pak u siječnju otišao na posudbu u Bayern, ali ni Bavarci neće otkupiti njegov ugovor, dok Chelsea, Real Madrid i Arsenal pomno prate razvoj situacije i pokazali su interes.

Phillips se nije naigrao u Cityju po dolasku iz Leedsa u transferu teškom 50 milijuna funti, a u svojim ga redovima žele Newcastle, Leicester i Wolverhampton, dok je Laporte pao u poretku i započeo je u svega šest premierligaških utakmica ove sezone. Interes za Laporteom pokazali su Barcelona i Real Madrid, a njegovom prodajom ‘Građani‘ bi mogli financirati transfer našeg Joška Gvardiola koji je jedna od njihovih želja.

Linker
28. travanj 2024 06:36