Alexander Isak je Real Sociedad zamijenio Newcastleom

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
IMA SE, MOŽE SE

Najbogatiji klub na svijetu doveo najskuplje pojačanje u povijesti - platio ga dva puta više od vrijednosti

‘Svrake‘ su dovele napadačko pojačanje o kojem se dugo pričalo.
Piše: SNObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 16:10

Gotovo je! Newcastle je potvrdio najskuplji transfer u svojoj povijesti! Na St. James‘ Park dolazi 22-godišnji napadač Alexander Isak.

Priča oko prelaska švedskog napadača iz Real Sociedada u redove ‘Svraka‘ traje već duže vremena, a danas je sve i službeno objavljeno. Newcastle ga je platio 70 milijuna eura što je uvjerljivo najskuplji transfer u povijesti kluba. Do sada je rekord držao Joelinton koji je prije tri godine došao iz Hoffenheima za 44 milijuna eura.

Transfer Isaka je i četvrti najskuplji transfer ovog ljeta. Ispred njega su samo Aurelien Tchouameni (80 milijuna), Darwin Nunez (75 milijuna) i Casemiro (70,65 milijuna), a iza njega su ostali, primjerice Matthijs de Ligt (67 milijuna) i Erling Haaland (60 milijuna).

Isak je karijeru počeo u švedskom AIK-u odakle je kao 18-godišnjak za 8,6 milijuna eura otišao u Borussiju Dortmund. Tamo nije pokazao što se od njega očekivalo, bio je posuđen u nizozemski Willem II da bi ga Real Sociedad 2019. kupio za 15 milijuna eura. Tri godine kasnije je prodan za 70 milijuna iako ga Transfermarkt procjenjuje na samo 30 milijuna eura...

Linker
16. travanj 2024 15:26