Marc Overmars (lijevo) neće u Newcastle

 RICHARD JUILLIART Afp
NI MILIJARDE NE POMAŽU

Najbogatiji klub na svijetu doživio novi udarac - odbila ih velika legenda nizozemskog nogometa

Saudijski vlasnici ne mogu doći do svih želja koje su imali kad su preuzeli klub.
Piše: S.N.Objavljeno: 08. studeni 2021. 12:39

Ni silno bogatstvo ne pomaže vlasnicima Newcastlea da dobiju baš sve što žele. Nakon što su dugo tražili novog trenera i dobili odbijenicu od nekoliko vrhunskih stručnjaka poput Antonija Contea, Unaija Emeryja, Xavija Hernandeza i Joachima Löwa, 'Svrake' su se na kraju odlučile za Eddieja Howea, a službeno imenovanje se očekuje danas.

Sljedeći korak kojeg saudijski vlasnici žele napraviti je dovesti uglednog sportskog direktora, a tu su doživjeli prvu odbijenicu. Naime, The Athletic donosi kako je Newcastle silno želio dovesti Marca Overmarsa, nekadašnjeg legendarnog nogometaša koji trenutno obnaša funkciju sportskog direktora amsterdamskog Ajaxa. Ovaj 48-godišnjak je na toj funkciji od 2012., svima je jasno kako radi odličan posao, a Saudijci su se nadali da bi im on mogao pomoći da dignu klub do najviših visina.

No, to se po svemu neće dogoditi. Naime, The Athletic tvrdi kako je Overmars ipak odlučio ostati u Ajaxu i to nakon što mu čelnici amsterdamskog kluba rekli kako je on neophodan za daljnji razvoj kluba. Overmars je bio u kontaktu s Newcastleom i nesumnjivo je bio njihova prva želja za ulogu sportskog direktora, ali sada će 'Svrake' morati tražiti dalje.

Overmars je tako drugi put odbio neki engleski klub nakon igračke karijere. On je bio u kombinacijama za odlazak u Arsenal prije dvije godine, također kao sportski direktor, ali očigledno mu nije lako otići iz Ajaxa kojem je pomogao da 2019. dođe do polufinala Lige prvaka. Najbolji igrači iz te momčadi su prodani u bogatije klube, ali 'Kopljanici' i ove godine igraju odlično u Ligi prvaka - u prve 4 utakmice imaju maksimalnih 12 bodova.

Linker
20. travanj 2024 09:12