Chris Wood

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
POZNATA JE I CIJENA

Najbogatiji klub svijeta na korak od dovođenja drugog velikog pojačanja! ‘Otimaju‘ rivalima važnog igrača

Ovakva vijest razbjesnila je menadžera Newcastleovog rivala u borbi za opstanak
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. siječanj 2022. 08:14

Otkako je Newcastle United postao nogometni klub s najbogatijim vlasnicima na svijetu, mnoga su se poznata imena počela povezivati s tim članom Premier lige koji trenutačno vodi tešku bitku za ostanak u eliti.

Međutim, iako novac otvara mnoga vrata, još uvijek postoji i sportski motiv, pa Newcastle ne može u svoje redove dovesti sve one igrače koji se nalaze na popisu želja menadžera Eddieja Howea.

Ipak, stvari se polako kreću u pozitivnom smjeru za navijače Svraka. Tako je za 12 milijuna funti novi član Newcastlea postao engleski reprezentativni desni bočni iz Atletico Madrida Kieran Trippier, a pred realizacijom je i transfer jednog napadača, i to iz redova ligaških rivala.

Naime, Newcastle bi u svoje redove trebao dovesti napadača Burnleyja Chrisa Wooda, koji u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu u vrijednosti od 25 milijuna funti. Očekuje se da će 30-godišnji Australac uskoro obaviti liječnički pregled, te nakon toga staviti svoj autogram na ugovor s novim klubom za kojeg bi trebao debitirati u derbiju začelja s Watfordom, koji je na rasporedu u subotu.

Newcastle i Burnley imaju po 11 bodova te zauzimaju 18. i 19. mjesto na ljestvici 20 premierligaških klubova. Daily Mail piše kako je menadžer Burnleyja Sean Dyche bijesan zbog toga što će mu standardni član prve postave otići u redove izravnog konkurenta, a da za njega nije pripremljena odgovarajuća zamjena.

Zanimljivo je da su Trippier i Wood u istoj agenciji (CAA Base), pa su čelnici Newcastlea ovaj posao odradili 'u paketu'. Wood dolazi kao zamjena za Calluma Wilsona, napadača koji će zbog ozljede s terena izbivati oko dva mjeseca.

Wood je ove sezone za Burnley postigao tek tri pogotka, a ukupno na kontu ima 53 gola u 165 nastupa otkako se 2017. priključio iz Leedsa za 15 milijuna funti.

Očekuje se da će se Newcastle sada usmjeriti na potragu za stoperom. U tom kontekstu spominje se Gleison Bremer, 24-godišnji Brazilac iz Torina koji je navodno zanimljiv i Interu.

Inače, Newcastle je jedinu pobjedu u aktualnoj sezoni ostvario upravo protiv Burnleya, a ta dva kluba susrest će se i u posljednjem kolu aktualnog prvenstva...

Linker
19. travanj 2024 14:30