Lucas Digne

 PAUL ELLIS Afp
TRANSFERI U ENGLESKOJ

Najbogatiji klub svijeta potpisao drugo pojačanje ove zime, Gerrard doveo bivšeg igrača Barcelone

Englezi baš i nisu najbolje prihvatili novu akviziciju Newcastle Uniteda.
Piše: HINAObjavljeno: 13. siječanj 2022. 12:38

Francuski branič Lucas Digne novi je član Aston Ville u koju stiže nakon razmimoilaženja s menadžerom Evertona Rafaelom Benitezom, koji ga nije koristio od 1. prosinca i poraza od Liverpoola u gradskom derbiju.

Vrijednost odštete koju će Aston Villa platiti za 28-godišnjeg francuskog reprezentativca može dostići 30 milijuna eura.

Digne je drugo pojačanje Aston Ville u ovom zimskom prijelaznom roku, nakon što je momčad Stevena Gerrarda ojačana posudbom Philippea Coutinha iz Barcelone.

"Kad se ukazala prilika da dovedemo Lucasa odmah smo je zgrabili. Angažman igrača njegovog pedigrea i kvalitete u siječanjskom prijelaznom roku je veliko pojačanje za našu momčad i njegov dolazak uzbuđuje mene i sve koji su vezani za Aston Villu", izjavio je Gerrard.

Digne, koji je 2018. došao na Goodison Park iz Barcelone, a prošle je godine s Evertonom potpisao novi ugovor, svoj je razlaz sa svojim bivšim klubom opisao u podužoj objavi na Instagramu u kojoj je istaknuo da je "volio biti dijelom Evertonove obitelji".

"Prije samo godinu dana sam potpisao novi ugovor s ambicijom da ću dugo ostati, davati sve za moj klub, za razvoj i za projekt u koji sam vjerovao - i za strastvene navijače. No, svemu dođe kraj. Samo što nisam očekivao ovakav završetak. Ono što se dogodilo i neke stvari koje su izrečene o meni u posljednjih mjesec dana jako su me rastužile. No, ne želim ulaziti u rat riječima s bilo kim. Ponekad je dovoljna samo jedna osoba da uništi divnu ljubavnu priču", poručio je Digne koji je ušao u sukob s Benitezom oko taktike i svoje uloge u momčadi.

Francuski branič je za Everton odigrao 127 utakmica i postigao šest pogodaka.


Newcastle, nakon dolaska novih vlasnika jedan od najbogatijih nogometnih klubova na svijetu, doveo je novog igrača - novozelandskog napadača Chrisa Wooda.

Wood stiže iz Burnleyja, konkurenta u borbi za ostanak u elitnoj ligi, i to za 30 milijuna eura, što je veliki iznos za napadača koji je ove sezone postigao svega tri gola.

Ovo je druga kupnja novih vlasnika iz Saudijske Arabije nakon dolaska engleskog reprezentativca Kierana Trippiera iz Atletico Madrida. Wood, novozelandski reprezentativac, moći će debitirati u subotu protiv Watforda na St James' Parku.

Britanski mediji transfer nisu prihvatili s odobravanjem, čak su se i izruguvali s Newcastleom zbog činjenice da su najavljivali kupnju brojnih zvijezda. Među napadačima su, među ostalima, spomenuli Kyliana Mbappea, a sada su se zadovoljili 30-godišnjim Woodom.

Novozelanđanin je za Burnley od 2017. godine postigao 49 golova u 144 utakmice. Za Novi Zeland Wood je odigrao 60 utakmica u kojima je 27 puta zatresao mrežu.

Linker
20. travanj 2024 06:56