LINDSEY PARNABY Afp
TKO ĆE GA NASLIJEDITI?

Najbogatiji klub svijeta trenera poslao u mirovinu? ‘Govorili su mi da sam debeli nesposobni glupan!‘

Jubilarna 1000. utakmica ujedno bi mogla biti i posljednja u trenerskoj karijeri Stevea Brucea
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2021. 15:00

Novi vlasnici Newcastlea, konzorcij predvođen Investicijskim fondom iz Saudijske Arabije, zahvalili su se Bruceu svega 13 dana nakon preuzimanja kluba. Bruce je od saudijskog preuzimanja kluba bio izložen velikom pritisku i vrijeđanju navijača, što je otkrio i sam u razgovor za The Telegraph.

"Mislim da bi ovo mogao biti moj posljednji posaop. Ne radi se samo o meni, ali posao je uzeo danak od cijele moje obitelji", rekao je Bruce, koji kaže da je posao utjecao kako na njegovo, tako i na mentalno zdravlje njegove supruge Janet.

"Moja obitelj se brine za mene, posebice moja emotivna supruga Janet. Kakva je to izvanredna žena, majka i baka. Nosila se sa smrću mojih roditelja, slabim zdravljem svojih roditelja, a onda se brinila i za mene posljednjih godina", otkriva Bruce kojem je supruga Janet srednjoškolska ljubav s kojom je u braku od 1983. godine. Zajedno imaju dvoje djece Alexa i Amy.

Nakon poraza od Tottenhama prošle nedjelje (3:2) Bruce se našao na udaru navijača Newcastlea koji su za izviždali i izvrijeđali.

"Do trenutka kada sam preuzeo Newcastle 2019. godine mislio sam da se mogu nositi sa svime, ali bilo je jako teško. Nikad me nisu željeli, stalno su željeli da ne uspijem, govorili su da sam beskoristan, debeo, glup, nesposobna usijana glava kupusa. I tako je bilo od prvog dana. Kada su nam rezultati bili ok, govorili su: 'da, ali je naš nogomet smeće ili to je sreća'. Kritike su bile smiješne i konstantne, čak i kada su rezultati bili dobri", dodaje Bruce, koji klub napušta dok se nalaze na pretposljednjem 19. mjestu premierligaške ljestvice.

Ove su sezone pobijedili svega jednu od 8 dosadašnjih utakmica, a Brucea će makar privremeno naslijediti Graeme Jones. Kao dugoročni Bruceov nasljednik na kladionicama vodi Paulo Fonseca, dok se u užem izboru nalaze i Lucien Favre, Eddie Howe, Steven Gerrard i Frank Lampard.

Trenersku karijeru Bruce je započeo 1998. na klupi Sheffield Uniteda, nakon čega je vodio Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham City, Sunderland, Hull City, Aston Villu i Sheffield Wednesday.

Linker
19. travanj 2024 08:03