Sven Sonntag/imago Sportfotodienst/profimedia
IZVIJESTIO ROMANO

Najboljeg igrača zamijenit će im ‘kralj promašaja‘: Na pomolu neočekivani transfer u Premier ligi

U posljednjoj sezoni na Otoku nije iskoristio preko 20 velikih šansi
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 07. siječanj 2024. 14:00

Tottenham i RB Salzburg dogovorili su posudbu napadača Tima Wernera do kraja sezone. Vijest je potvrdio Fabrizio Romano koji tvrdi da je u ugovor uključena mogućnost prodaje, no još uvijek se čeka službeni glas iz londonskog kluba.

Za očekivati je da će Nijemac popuniti prazninu koja će nastati zbog sudjelovanja kapetana Tottenhama Heung-Min Sona na Azijskom kupu. Korejac bi zbog reprezentativnih obveza s engleskih travnjaka trebao izostati najmanje mjesec dana. Treneru Angeu Postecoglou problem pravi i ozljeda koljena mladog Argentinca Aleja Véliza.

Werner je ove sezone u redovima RB Salzburga nastupio svega osam puta i zabio dva gola. Bio je ovo njegov drugi boravak u redovima Austrijanaca. Stigao je tamo prvo 2016. godine kada je u razdoblju do srpnja 2020. zabio 93 gola i upisao 40 asistencija u 157 nastupa.

Privukao je tad pažnju brojnih klubova, ali je naposljetku u transferu vrijednom 45 milijuna funti potpisao za Chelsea. Boravak na Stamford Bridgeu bio je nažalost razočaravajuć jer je zabio samo 10 golova u 56 utakmica Premier lige. Samo u posljednjoj sezoni za Londončane promašio je preko 20 velikih šansi i u toj domeni postao neslavni rekorder lige, tako i zaradio epitet "kralja promašaja".

Linker
25. travanj 2024 12:29