JUSTIN TALLIS AFP
VIDJELO SE DA NEŠTO NIJE U REDU

NAJJAČI KAD JE NAJTEŽE! JÜRGEN KLOPP POKAZAO KOLIKI JE GOSPODIN NAKON DEBAKLA: 'Meni je u svemu ovome važna samo jedna stvar'

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 29. veljača 2020. 22:58

Čudesna večer na Vicarage Roadu. Watford, do subote pretposljednja momčad Premier lige, je s 3:0 svladala europskog prvaka i vodeću momčad lige, Liverpool. Stao je tako Liverpoolov lov na sezonu bez poraza, čuvenu titulu neporaženih odnosno ‘Invinciblesa’ koju drži samo Arsenal iz sezone 2003./2004.

Vidjelo se od početka da nešto nije u redu s Liverpoolom koji je u susret ušao s 26 pobjede i samo jednim remijem. Već su u prvom poluvremenu dopustili Watfordu da stvori dvije vrlo dobre prilike što domaćini nisu iskoristili, ali još čudnije, Redsi su uputili samo jedan udarac u cijelom prvom dijelu.

Mat u pet minuta

U nastavku se nije previše toga promijenilo, a onda stiže i šok u 54. minuti kada Liverpoolova obrana vrlo loše reagira na ubačaj sa strane, i lopta praktički besplatno dolazi do Ismaile Sarra koji iskorištava odličnu priliku za vodstvo Watforda. Samo je šest minuta poslije 22-godišnji Sarr, Maneov reprezentativni kolega iz Senegala, pobjegao Lovrenu i Van Dijku i ponovno se našao u vrlo dobroj prilici jedan na jedan s Alissonom, što je iskoristio fenomenalno s lobom za 2:0.

Jürgen Klopp je odmah odgovorio s ulascima Lallane kojeg je htio već i prije pogotka ubaciti, i Origija, no ni to nije previše pomoglo Liverpoolu koji nije uspio stvoriti nijednu veću, pravu priliku u cijelom susretu. Lallana je nakon ulaska vrlo lijepo gađao volejem izvan šesnaesterca, ali pogodio vratnicu. U 72. minuti Watford ipak dolazi i do trećeg pogotka i gasi sve nade Liverpoola. Ponovno je akter bio sjajni Ismaila Sarr koji je uposlio kapetana Deeneya za konačnih 3:0. Sarru je sinoć ovo bila prva utakmica kao 22-godišnjaku, rođendan je proslavio u utorak.

Stoper Vatrenih Dejan Lovren vratio se u prvu postavu Redsa nakon četiri utakmice što je proveo na klupi, i utakmice s Atleticom u Ligi prvaka gdje nije uopće bio u sastavu. Odigrao je cijeli susret, a izuzev kapetana Hendersona koji je nedostajao, Redsi su bili u najjačem mogućem sastavu.

- Liverpool je jedna od najboljih momčadi na koju ćeš ikad naići, ali večeras se radi o nama. Trebala su nam ova tri boda. - izjavio je poslije pobjede vratar Watforda Ben Foster čija je jedna obrana bila dovoljna da sačuva mrežu praznom.

- Ismaila Sarr je čudesan talent. Tako je miran pred vratima i uz to iznimno brz. Imali smo plan i držali smo ga se jako dobro - dodao je Foster.

O utakmici se oglasio i Virgil van Dijk koji tvrdi da nema razloga za paniku:

- Svaka čast Watfordu, igrali su dobro, disciplinirano i borili su se. Bilo je teško i moramo biti bolji, ali nema potrebe za panikom. - komentirao je Nizozemac.

Jürgen Klopp izjavio je nakon poraza:

- Napravili su upravo ono što su i planirali, sve ono što mi nismo. Nogomet tako funkcionira. Prvo je poluvrijeme za nas bilo iznimno teško, bilo je mnogo trke, mnogo dugačkih lopti. Mi smo držali loptu u svojim nogama, međutim nismo iskoristili svoje prilike protiv ovakvog motiviranog i dobro organiziranog protivnika. Nije lako, ali moramo prihvatiti poraz. Večeras jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Meni je važno da smo, nakon što smo gubili 3:0, trudili se i dalje, nitko nije bio frustriran i bezveze nabijao loptu, nije bilo incidenata. Kada je pobjeda u pitanju, to je uvijek dobro, no kada se dogodi poraz, moraš nastojati podnijeti to na pravi način i privatiti to muški - poručio je Klopp.

Mateo Kovačić je u ranijem terminu ponovno odigrao cijeli susret za svoj Chelsea u remiju 2:2 s Bournemouthom. Bluesi su dominirali utakmicom i na poluvrijeme otišli s vodstvom 1:0, no domaćini su ih rano u drugom dijelu šokirali s dva brza pogotka i Chelsea je jedva do kraja susreta uspio spasiti barem bod. Kovačić je upisao dobar nastup s preko sto točnih dodavanja, a strijelac oba pogotka je za Bluese bio Španjolac Marco Alonso koji igra vrlo dobro na lijevoj strani otkada je Lampard uveo novu formaciju s tri stopera.

Linker
16. travanj 2024 15:40