INA FASSBENDER
PAKLENI PLAN

Najmoćnija žena svjetskog nogometa već je zagrizla: Erling Haaland za 75 milijuna seli na Otok?

Klub je spreman prodati čak sedam igrača kako bi se oslobodio prostor za ‘norveškog ubojicu‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2021. 10:38

Odlučili su krenuti. Točnije, odlučila je. Marina Granovskaja, potpisnica svih transfera engleskog premierligaša Chelseaja u zadnjih desetak godina ide po Erlinga Haalanda. Iako su iz redova njegove Borussije Dortmund rekli da ga ne namjeravaju prodavati ni sada u siječnju, ali ni na ljeto, to bi se moglo promijeniti.

Granovskaja je, kako ovoga ponedjeljka navodi Athleticov priznati novinar David Ornstein, već skovala plan po kojem će norveškog napadača smjestiti na Stamford Bridge. Naravno, gdje postoji rješenje, postoji i problem koji mu prethodi.

Haaland naime, ima ugovor s Dortmundom do ljeta 2024. godine. Trenutno u njemu nema odlazne klauzule, ali ona počinje vrijediti 1. lipnja 2022. godine i tada će iznositi 75 milijuna eura. Ali, u ovom, i nadolazeća dva prijelazna roka (ljeto 21 i zima 22) Borussia za njega može tražiti neodređeni iznos novca.

Athletic barata s brojkom od 75 milijuna, koliko je Chelsea spreman izdvojiti u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, ali pitanje je, i to veliko pitanje hoće li to zadovoljiti financijske apetite Dortmunda. Za vjerovati je da neće, a po nekim izvorima cijena bi toga posla, ako se on i zaista planira provoditi u 2021. godini iznosila i dvostruko više. Sigurno preko 100 milijuna.

Nisu to svi problemi koji stoje na putu direktorici Granovskaji i Chelseaju. Osim što će vjerojatno morati dobrano oboriti rekord po pitanju ulaznog transfera (Havertz - 85 milijuna eura), trebat će "smekšati" i Haalandova menadžera, Mina Raiolu. Granovskaja još od odlaska Romelua Lukakua u Manchester United 2017. godine s Raiolom nije u najboljim odnosima, budući da je baš Raiola odbio pustiti igrača da se tada iz Evertona vrati u Chelsea.

Za dovođenje Haalanda Chelsea osim nove financijske injekcije treba i osloboditi mjesta u "salary capu". Skupe plaće nekih pojedinaca natjerat će upravu na čišćenje svlačionice, a spominje se mogućnost prodaje čak sedmorice igrača, što već ove zime, a što na ljeto. Antonio Rudiger, Ross Barkley, Jorginho, Danny Drinkwater, Victor Moses, Marcos Alonso i Andreas Christensen mogli bi tako postati bivši...

Linker
25. travanj 2024 05:00