Harry Maguire

 NurPhoto via AFP
STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

Najomraženiji kapetan konačno ostao bez trake, evo tko je postao novi vođa slavne svlačionice

Od dolaska na Old Trafford prošlog ljeta Ten Hag je očito želio pokazati tko je šef
Piše: K. Guberina/SNObjavljeno: 21. srpanj 2023. 13:19

Harry Maguire više nije kapetan Manchester Uniteda. Nekada najskuplji stoper svijeta, kojeg je velikan s Old Trafforda prije četiri godine Leicesteru platio 87 milijuna eura, doživio je na Old Traffordu još jedan neugodan igrački trenutak. Menadžer Crvenih vragova Erik ten Hag se, naime, nakon Cristiana Ronalda i Davida De Gee odlučio na određeni način obračunati s još jednim istaknutim članom u igračkom rosteru Manchester Uniteda.

Harry Maguire je izdanak poznate akademije Sheffield Uniteda, koji je preko Hulla i Leicester Cityja stigao do prigode da bude netko za koga će u Kazalištu snova duboko posegnuti u blagajnu, a potom ga i imenovati i za kapetana momčadi, što je u siječnju 2020. godine učinio bivši menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. No, od kada je stigao na Old Trafford Maguire je vrhunska izdanja mnogo češće imao u reprezentativnom dresu, posebno na Europskom prvenstvu 2021. godine, kada je bio apsolutno jedan od najboljih engleskih igrača na putu do finala turnira, nego na klupskom planu. Od dolaska na Old Trafford prošlog ljeta Ten Hag je očito želio pokazati tko je šef i da kod njega ne igraju stare zasluge, iako se realno ponekad i pretjerivalo u kritikama prema Maguireu.

Bez obzira na novonastalu situaciju i činjenicu da ga se Manchester United zapravo želi riješiti, visoki stoper je i dalje vrlo cijenjen na Otoku, ponuda za njega ne nedostaje, ali Maguire, barem za sada, tvrdi da ipak želi ostati na Old Traffordu (ugovor mu traje do ljeta 2025. godine).

- Ten Hag mi je objasnio svoje razloge zbog kojih više nisam kapetan Manchester Uniteda, ali bez obzira na to što sam vrlo razočaran njegovom odlukom nastavit ću davati sve od sebe na travnjaku. Posebna zahvala navijačima Manchester Uniteda i Oleu Gunnaru Solskjaeru - istaknuo je 30-godišnji Maguire u poruci na društvenim mrežama u kojoj je otkrio da više nije kapetan Manchester Uniteda.

Inače, danas je stigla službena potvrda da će novi kapetan Manchester Uniteda biti portugalska zvijezda Bruno Fernandes.

Linker
03. svibanj 2024 01:38