Mohamed Salah i Jürgen Klopp

 OLI SCARFF Afp
RASPAD SLAVNOG NAPADA

Najteži udarac za navijače Liverpoola: Klopp spreman pustiti i najveću zvijezdu, evo koliku plaću traži!?

Cijelu situaciju sa zanimanjem prati Real Madrid i promišlja o povlačenju sljedećeg poteza
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. lipanj 2022. 10:50

Unatoč činjenici da je Sadio Mané napustio Liverpool i potpisao za Bayern München, klub s Anfielda ovog bi ljeta mogao prodati i najveću zvijezdu Mohameda Salaha ako za njega stigne odgovarajuća ponuda, piše The Sun. Englezi navode kako će se razmatrati ponude od 60 milijuna funti.

Egipatski reprezentativac ulazi u posljednju godinu svoga ugovora, a dogovor oko novog još nije postignut. Salah navodno od Liverpoola zahtijeva tjednu plaću od 400.000 funti, što predstavlja značajno povećanje njegove trenutne zarade koja je nešto ispod 240.000 – koliko prima i Virgil van Dijk.

image

Jürgen Klopp i Sadio Mane

LINDSEY PARNABY Afp

Cijelu situaciju sa zanimanjem prati Real Madrid i promišlja o povlačenju sljedećeg poteza u smjeru dovođenja Salaha.

U Liverpool je stigao Darwin Núñez, a na raspolaganju imaju i Dioga Jotu, odnosno Roberta Firmina. Također, tu je i Luis Diaz koji je oduševio svojim igrama otkako se u siječnju pridružio engleskom klubu. Mladi Harvey Elliott i novopridošli Fabio Carvalho također mogu doprinijeti ofenzivnoj liniji Jürgena Kloppa.

Bez obzira na sve navedene opcije, odlazak Salaha, osobito nakon što je klub već napustio Mané, bio bi značajan udarac za momčad kojoj je moćan napad, s navedenim dvojcem kao udarnim iglama, bio "trademark" posljednjih godina.

Prošle sezone Salah je postigao 31 pogodak i upisao 16 asistencija za Liverpool u svim natjecanjima. On i Heung-Min Son bili su najbolji strijelci Premier lige s 23 zabijena gola. Otkako se pridružio Liverpoolu 2017. godine, 30-godišnjak je osvojio englesko prvenstvo, Ligu prvaka, FA Kup, Liga kup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Linker
25. travanj 2024 07:53