MIGUEL RIOPA Afp
OČAJNIČKI POTEZ

‘Najveći promašaj ikad‘ doveden je za 87 milijuna, Hrvat ga je ‘skinuo‘, a sad ga prodaju za sitniš

Prema pisanju otočkih medija, Manchester United namjerava se riješiti Harryja Maguirea
Piše: Vito TomasObjavljeno: 14. listopad 2024. 23:33

Manchester United zadnjih godina tone u sve veći ponor. Status ‘velikog‘ i ‘neustrašivog‘ kluba davno su narušili, rezultatski neuspjesi sve su učestaliji, a lista potencijalnih krivaca za stanje u kojem se klub nalazi raste iz tjedna u tjedan.

Iako je jasno da je cjelokupna problematika nešto dublje prirode, i da se sve ne svodi na pojedinca, navijači Crvenih vragova posljednjih nekoliko sezona u jednom su čovjeku uvijek imali ‘dežurnog‘ krivca. Harry Maguire u klub je stigao na ljeto 2019. iz Leicestera u transferu vrijednom 87 milijuna eura. Dugo je engleski stoper držao titulu ‘najskupljeg braniča današnjice‘, sve do prošlog ljeta kada ga je s trona skinuo Joško Gvardiol, i to s cifrom od 90 milijuna eura, koliko je Manchester City isplatio Leipzigu za usluge 22-godišnjeg Hrvata, sudeći po podacima Transfermarkta.

Međutim, dok je Gvardiol već u prvoj sezoni, rekli bismo, opravdao novac za koji je doveden, Maguire u svojoj šestoj sezoni u Manchesteru ‘proganja‘ navijače Uniteda zbog svote koju je klub onomad platio za njega. Maguire se na Old Traffordu nikada nije pronašao, bilo je tu svega, od ozljeda i brojnih gafova, pa do proste nemogućnosti hvatanja forme, zbog čega je 31-godišnjak od prvog dana u nemilosti navijača.

image
MIGUEL RIOPA Afp

Pokušali su ga se Crveni vragovi riješiti prošlo ljeto, transfer u West Ham za 30 milijuna eura bio je praktički gotova stvar, no onda je sam igrač stopirao sve i odlučio se boriti za mjesto u momčadi Erika Ten Haga. U međuvremenu je ostao i bez kapetanske trake, a sezona poharana ozljedama za Maguirea je rezultirala neodlaženjem na Euro u Njemačku.

A iako je Maguire vjerojatno najmanji problem u trenutnom disbalansu koji vlada u obrambenoj liniji Uniteda, nizozemski stručnjak na klupi odlučio se riješiti upravo Maguirea. Prema navodima Daily Stara, Ten Hag je dao zeleno svjetlo za prodaju engleskog reprezentativca u zimskom prijelaznom roku, i to za cifru od samo 10 milijuna eura. Mizerno, u usporedbi s cifrom za koju je doveden.

Očajnički je to potez Uniteda koji ‘zadnjim naporima‘ pokušava utržiti na Maguireu, s obzirom da mu idućeg lipnja ističe ugovor s klubom. Ako prodaja na zimu ne pođe za rukom, u klubu planiraju igraču obnoviti ugovor i s prodajom ponovno pokušati na ljeto.

Linker
15. listopad 2024 02:58