TIZIANA FABI Afp
SADA JE SLUŽBENO

Najveći transfer u povijesti Chelseaja, Lukaku se vratio kući! ‘Ovo je čudesno, došao sam po trofeje‘

‘Bilo je to dugačko putovanje... sada sam ponovno ovdje kako bih osvojio brojne trofeje‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2021. 19:37

Na službenim stranicama Chelseaja osvanula je informacija - Romelu Lukaku se vratio! Oglasio se i sam belgijski napadač te poručio: "Ovo je savršen trenutak za povratak u Chelsea!"

Sedam godina nakon odlaska sa Stamford Bridgea vratio se Lukaku i potpisao petogodišnji ugovor te time okončao Tuchelovu potragu za novim napadačem. Navodno su želje njemačkog trenera bili i Harry Kane, Sergio Aguero, a najviše je zazivao Erlinga Haalanda.

Potpisao je za 115 milijuna eura, što je najveći ulazni transfer u povijesti kluba.

Belgijac je zapravo bio želja svih navijača Bluesa i on je s neskrivenim oduševljenjem poručio:

"Sretan sam i blagoslovljen što sam opet u ovom prekrasnom klubu. Bilo je to dugačko putovanje - došao sam kao klinac koji je još morao puno naučiti, a sada se vraćam mnogo iskusniji i zreliji. Znate i sami da sam veoma povezan s ovim klubom. Navijao sam za Chelsea još kao dijete, a sada sam ponovno ovdje kako bih osvojio brojne trofeje i to je čudesan osjećaj", poručio je Lukaku.

Belgijski je napadač u klubu boravio od 2011. do 2014, no veći dio tog perioda proveo je na posudbama u WBA-u i Evertonu. Odigrao je tek 10 utakmica i nijednom se nije upisao u strijelce. Nakon toga igrao je u Man. Unitedu i milanskom Interu s kojim je osvojio Serie A.

U Chelseaju se nadaju da će im pomoći u osvajanju titule Premiershipa na koju čekaju od 2017. te u obrani naslova prvaka Europe.

Linker
08. svibanj 2024 03:43