Diego Simeone
 JAVIER SORIANO/AFP
Nije to očekivao

Najzvučniji engleski transfer ‘pet do 12‘ izazvao kontroverzu, temperamentni Simeone potpuno ‘poludio‘

Argentinski stručnjak bio je uvjeren da će moći računati na usluge sjajnog veznjaka
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2020. 10:35

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Ligama petice Arsenal je doslovno 'pet do 12' realizirao dolazak Thomasa Parteya iz Atletico Madrida aktiviravši njegovu odštetnu klauzulu od 45 milijuna funti. Ujedno je to i najbogatiji transfer u Engleskoj posljednjeg dana prijelaznog roka.

Taj je potez razbjesnio trenera Atletico Madrida Diega Simeonea. Španjolski i engleski mediji navode kako je temperametni trener bio uvjeren da će Partey ostati, a na kraju je izgubio živce zbog načina na koji je Arsenal doveo Parteya.

Ganski veznjak bio je ključni igrač veznog reda Simeoneove momčadi i Argentinac je na njega itekako računao u aktualnoj sezoni, toliko da je navodno s novopridošlim Lucasom Torreirom, igračem Arsenala na posudbi, čak i razgovarao kako će se slagati s Parteyjem.

image
Thomas Partey
GABRIEL BOUYS/AFP

Arsenala na posudbi razgovarao o tome kako će surađivati na terenu.

As tvrdi da u Arsenalu uopće nisu obavijestili Atletico da imaju namjeru aktivirati Parteyjevu odštetnu klauzulu, te da su taj uvjet ispunili 32 minute prije zatvaranja prijelaznog roka.

"La Liga je informirala Atletico Madrid u 23.28 u ponedjeljak da su Arsenalovi predstavnici platili odštetnu klauzulu za Thomasa Parteya koji je tako prestao biti naš igrač", priopćili su iz Atletica.

"Pratili smo Thomasa dulje vrijeme i oduševljeni smo što smo takvog igrača doveli u našu momčad. On je dinamičan veznjak s puno energije i iskustva", komentirao je Arsenalov menadžer Mikel Arteta.

Linker
20. svibanj 2024 02:43