ADRIAN DENNIS Afp
IZVRIJEĐAO SVE REDOIM

Nakon brutalnog istupa legenda pozvala na smjenu Perišićevog trenera: ‘Treba ga osloboditi muka‘

Ugovor ga s Tottenhamom veže do kraja sezone, ali pitanje je hoće li napustiti klub i prije toga
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 08:36

Ispad trenera našeg Ivana Perišića u Tottenhamu, Antonija Contea koji je javno kritizirao svoje igrače nakon 3:3 remija protiv Southamptona glavna je tema na Otoku, a o svemu smo ranije pisali OVDJE. Oglasili su se bivši nogometaši, danas stručni komentatori, a među najglasnijima bio je nekadašnji branič Liverpoola Jamie Carragher koji smatra kako Conte ovim izjavama želi natjerati upravu da mu dodjele otkaz.

Očekuje se da će talijanski menadžer, koji je ranije ovog mjeseca sa Spursima ispao iz FA kupa i Lige prvaka, napustiti klub kada mu istekne ugovor na kraju sezone, ali Carragher misli sljedeće:

- Conte želi biti otpušten tijekom reprezentativne pauze. Spursi bi ga trebali osloboditi muka i učiniti to odmah.

Napisao je na svojem Twitter profilu netom nakon utakmice. Složio se s njim i nekadašnji kapetan Walesa, Ashley Williams koji je za BT Sport rekao da ga zanima je li isto tako govorio igračima u svlačionici ili je izašao i tek nakon toga izvrijeđao sve redom. Iako se Williams složio s Conteovim stavovima i razumije zašto je Talijan tako reagirao, kazao je kako bi on sam bio bijesan na komentare.

- Morali biste ući u svlačionicu i reći sve to u lice, a ne samo preko javnosti - podvukao je Williams.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy sada mora donijeti veliku odluku tijekom reprezentativne pauze, a Spurse dijeli samo jedan kiks od gubitka 4. pozicije, mjesta koje vodi u Ligu prvaka iduće godine. Newcastle se nalazi odmah iza njih, s dva boda zaostatka. Conte je klupu momčadi iz Sjevernog Londona preuzeo u studenom 2021. godine, ali čini se kako je niz incidenata u posljednje vrijeme, mnogima jasan indikator kako neće i iduće sezone biti njihov trener.

Ranije spomenuti komentatori smatraju kako je za Tottenham najbolje da Conteu uruče otkaz i da u iduća dva mjeseca momčad vodi rezervni trener, jer teško da će kemija na relaciji trener-igrač biti jednaka nakon ovakvih ispada.

Linker
24. travanj 2024 22:27