Ivan Toney

 ADRIAN DENNIS Afp
TAMAN MU JE KRENULO

Nakon dugačke suspenzije napadač saznao novu kaznu, oglasili su se i proizvođači kultne videoigre

Ove godine je s 20 golova treći najbolji strijelac Premiershipa
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2023. 23:35

Ivan Toney posljednjih nekoliko godina drastično napreduje u svojoj karijeri. Prije samo četiri sezone igrao je za Peterborough United u League One, trećem razredu engleskog nogometa, a nakon što je tada postigao 24 gola u 32 utakmice dobio je poziv u Brentford.

U Brentfordu je Toney samo nastavio sa sjajnim igrama. U sezoni 2020./21. je u Championshipu postigao 33 golova u 47 utakmica te bio među najzaslužnijima za plasman u Premiership. U prvoj prvoligaškoj sezoni postigao je 12 golova do je u ovoj na 20 i trenutno je, iza Erlinga Haalanda i Harryja Kanea, na trećem mjestu liste najboljih strijelaca. Sve to mu je donijelo i poziv u reprezentaciju Engleske za koju je debitirao 26. ožujka.

Sve je to palo u vodu kada je nedavno Toney dobio suspenziju na osam mjeseci i to zbog klađenja. Naime, on je optužen za 262 kršenja stavaka o klađenju pravilnika Engleskog nogometnog saveza (FA), a priznao je njih 232. Među njima su i oklade da će postići pogodak ili na poraze svoje momčadi. Doduše, na poraze se kladio samo u onim utakmicama u kojima nije igrao.

Nakon suspenzije od strane FA, uslijedila je i reakcija EA Sports, tvrtke koja proizvodi popularnu nogometni igru FIFA. U njihovoj verziji FIFA 23 Toney je nakon izrečene suspenzije izbačen iz momčadi Brentforda.

Navijači Brentforda postavljali su na društvenim mrežama printscreen-ove iz igre u kojoj više nema Toneyja, a EA Sports su se kratko javili objašnjenjem.

- Za kockanje sportaša imamo nultu toleranciju i ovo je samo naš mali doprinos da se nosimo s tim problemom - objasnili su iz EA Sports.

Linker
25. travanj 2024 09:38