JAVIER SORIANO Afp
SuperFantasy Premiership

Nakon ispadanja iz Lige prvaka pred Cityjem i Pepom je novi izazov, Tottenham odlazi na noge Liverpoolu

Drama na dnu ljestvice! Everton, Leeds i Burnley bore za premierligaški status
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2022. 10:08

Koliko će duboku traumu na momčad Manchester Cityja ostaviti poraz u Madridu i frustrirajuća eliminacija iz Lige prvaka? U nedjelju na Etihad dolazi Newcastle, klub u koji su sa svježim kapitalom stigle i megalomanske ambicije. Pred Pepom Guardiolom veliki je izazov. Svaki posrtaj u preostale četiri utakmice vjerojatno bi značio i oproštaj sa šampionskim ambicijama.

Identičan je pritisak i na Anfield Roadu. Liverpool zaostaje za Cityjem jedan bod, ali ima kudikamo pozitivnije ozračje nakon plasmana u finale Lige prvaka. Subotnji protivnik Redsima je londonski Tottenham. Spursi se s Arsenalom bore za četvrtu poziciju na tablici (posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka) i nazočni na Anfieldu mogli bi nazočiti još jednom iznimnom nogometnom doživljaju.

POTPUNO BESPLATNO SASTAVI MOMČADI ZA NOVO KOLO, FANTASY PREMIERSHIP ZAIGRAJ OVDJE!

Izvjesne šanse u borbi za četvrto mjesto ima i Manchester United. Pod imperativom da u subotu pobijedi Brighton u gostima. S obzirom na kaotičnu situaciju koja vlada na Old Traffordu ''crveni se vragovi'' ne doimaju kao ultimativni favoriti...

Sedmo mjesto Premierlige trenutačno drži West Ham. To je pozicija koja engleskom predstavniku jamči plasman u Konferencijsku ligu. Pitanje je međutim koliko engleske klubove uopće zanima igranje u trećem razredu europskih natjecanja.

Kudikamo je dramatičnije pri dnu, gdje se Everton, Leeds i Burnley bore za premierligaški status. Everton ima 32 boda, dva manje od konkurenata (ali i susret manje). Ovog vikenda Evertonu predstoji teško gostovanje kod Leicestera. Leeds ima još teži zadatak: dvoboj na Emiratesu s Arsenalom. Burnley stoga ima šansu odvojiti se od konkurencije: u subotu igra doma s Aston Villom.

POTPUNO BESPLATNO SASTAVI MOMČADI ZA NOVO KOLO, FANTASY PREMIERSHIP ZAIGRAJ OVDJE!

Linker
26. travanj 2024 22:48