AFP
SRETAN ZAVRŠETAK PRIČE

Nakon stravičnog sudara dobio životnu bitku: ‘Rekli su mi da možda više nikada neću igrati nogomet‘

Devet mjeseci nakon teške ozljede glave meksički napadač odigrao je cijelu prvenstvenu utakmicu
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 21:41

Wolverhampton je porazom kod Leicester Cityja započeo novu sezonu Premier lige, no gubitak premijernih bodova ipak nije nikakva tragedija. Iako niti jedan poraz nije dobar družina iz predgrađa Birminghama će ovaj poraz pamtiti po malo je reći jednoj dobroj vijesti.

Najbolji napadač Wolverhamptona Raul Jimenez na travnjaku je proveo svih 90 minuta, a navedena činjenica je sama po sebi i više nego dovoljna za veliko slavlje 30-godišnjeg meksičkog majstora nakon svega što je morao proći u proteklih devet mjeseci.

Jimenez je na Otok stigao 2018 i iako realno ne igra za klub iz samog vrha elitnog nogometa, Meksikanac je i na novoj adresi potvrdio svoju nedvojbenu kvalitetu, a uz pomoć njegovih golova Vukovi su ostvarili povijesni ulazak u četvrtfinale Europske lige 2020. Meksikanac je vrhunskim izvedbama na travnjaku privukao i zanimanje Manchester Uniteda, no potom je uslijedio dvoboj protiv Arsenala u studenome prošle godine koji je mogao okončati ne samo Jimenezovu karijeru nego i njegov životni put.

Nakon dvoboja s Davidom Luizom i sudara glavama, meksički napadač ostao je nepomično ležati na travi, potom je prevezen u londonsku bolnicu, gdje je hitno operariran nakon što mu je dijagnosticirana fraktura lubanje. Zanimljivo je da je za razliku od nesretnog Jimeneza koji je s maskom za kisik odvezen s travnjaka prema bolnici David Luiz s povezom na glavi čak nastavio igrati, ali je u konačnici ipak napustio igru.

image
NurPhoto via AFP

Na licima igrača Wolverhamtona i tadašanjeg menadžera Nuna Espirita Santa jasno su se vidjeli znakovi panike, a tek kada se klub oglasio priopćenjem da je Jimenez živ i da će ostati na promatranju u londonskoj bolnici bio je to znak za barem malo optimizma, no dok su Arsenal i Wolverhampton nastavili i do kraja okončali utakmicu na Emiratesu, Jimenez je vodio svoju životnu bitku koja je u konačnici na sreću završena pomalo i čudesnim oporavkom u kontekstu težine ozljede i stanja u kojem se nalazio.

- Kada s vremenskim odmakom pogledam sve što sam morao proći od nesreće u Londonu, činjenica da sam u Leicesteru odigrao svih 90 minuta djeluje mi pomalo kao istinsko čudo. Osjećam se kao netko tko je ponovo ispočetka počeo igrati nogomet i krenuo od nule, no koliko god da mi je nogomet važan teško da ću ikada moći zaboraviti riječi doktora koji su mi kada se moje stanje počelo popravljati rekli da mogu biti sretan što sam i dalje na ovom svijetu i to tretirati kao poprilično čudo. Bio sam u životnoj opasnosti nakon što je čak došlo i do malog krvarenja u mozak, ali liječnici su učinili sjajan posao na čemu sam im vječno zahvalan - istaknuo je Jimenez koji je nakon što je dobio životnu bitku, krenuo u još jednu.

- Liječnici su bili sa mnom vrlo iskreni, što sam od njih i tražio želio sam da mi kažu istinu ma kakva god ona bila. Upozoren sam da je poprilično velika vjerojatnost da više neću moći igrati nogomet, ali kada sam preživio najgore, nisam se želio pomiriti s činjenicom da je nogomet za mene završena priča, odlučio sam učiniti sve što je u mojoj moći da se ponovo nađem na travnjaku. Iako se nisam praktički ničega sjećao, nisam se bojao pogledati snimku, a na prvom povratničkom treningu osjećao sam se kao najbolji igrač na svijetu jer suigrači baš i nisu željeli kontakt, bili su jako pažljivi. Prvi udarac lopte glavom dočekao sam nekako bojažljivo što je i normalno, ali kada je sve prošlo kako treba, nestalo je nelagode i sve je bilo kao prije. U Leicesteru sam doživio veliki pljesak ne samo navijača Wolverhaptona, a i igrači našeg suparnika predvođeni Vardyjem čestitali su mi na povratku. To je ona druga predivna strana sporta nakon bitke iz koje sam na sreću izašao kao pobjednik - zaključio je Jimenez.

Meksički majstor na putu velikog povratka u kojem će “šlag na tortu” biti i povratnički gol koji će se dogoditi prije ili kasnije...

Linker
18. svibanj 2024 15:06