Tuchel nije bio zadovoljan igrom Lukakua

 OLI SCARFF Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Nakon velikog derbija Chelseajev trener žestoko kritizirao zvijezdu tešku 115 milijuna eura

Tuchel nije bio zadovoljan igrom svojeg napadača i to je javno rekao...
Piše: S.N.Objavljeno: 15. siječanj 2022. 19:05

Izgleda kako Thomas Tuchel i Romelu Lukaku definitivno nisu dobar spoj. Iako je njemački trener inzistirao na povratku belgijskog napadača ovog ljeta na Stamford Bridge, to za sada ne izgleda najbolje. Lukaku je ove sezone postigao samo 5 golova u Premiershipu, a on sam nije presretan svojim statusom. Dapače, prije nekoliko tjedana je izgledalo kao da bi Lukaku brzo opet mogao otići sa Stamford Bridgea.

Izgledalo je kao da su se stvari smirile posljednjih dana, ali nakon današnjeg poraza Chelseaja u derbiju kola od Manchester Cityja, njemački je trener otvoreno kritizirao svojeg napadača.

"Izgubio je puno lopti u vrlo obećavajućim situacijama i bez pritiska protivničkih igrača", rekao je Tuchel o igri svojeg napadača kojeg je ovog ljeta Interu platio 115 milijuna eura.

"Naravno da mu želimo omogućiti da bude u što boljoj situaciji, ali on je dio momčadi i ponekad bi i on trebao igrati u službi momčadi. Imao je veliku šansu pa je definitivno bio uključen u momčad. No, svi koji su zaduženi za napad, pa i on, su morali biti bolji, posebno u prvom poluvremenu. Tada smo imali 8 ili 9 ofenzivnih posjeda, ali niti jedan dodir s loptom u protivničkom šesnaestercu. To je veliki problem", zaključio je Tuchel.

Inače, najveću priliku Chelseaja na utakmici imao je Lukaku u 47. minuti utakmice kada ga je odlično uposlio Mateo Kovačić. No, udarac belgijskog napadača zaustavio je Cityjev vratar Ederson. Bio je to jedini udarac u okvir Chelseaja na cijeloj utakmici.

Linker
18. travanj 2024 22:11