Manchester United se oprostio od ubijenog navijača, ali bez spominjanja Rusa

 PAUL ELLIS Afp
NE SPOMINJE SE RUSIJA

Napad na Manchester United zbog objave o svojem ubijenom navijaču: ‘Ovo je tako jadno‘

Manchester United s oprostio od svojeg istaknutog navijača koji je ubijen u Kijevu.
Piše: S.N.Objavljeno: 23. ožujak 2022. 13:14

Engleski nogometni velikan Manchester United optužen je da svoje interese u Rusiji stavlja ispred odavanja počasti jednom od svojih najistaknutijih navijača u Ukrajini, kojeg su tragično ubile ruske snage, prenose britanski mediji.

Ruske snage u Ukrajini ubile su 25-godišnjeg Aleksandra Kukina, jednog od osnivača grupe navijača Kyiv Reds.

Kukin je stradao dok je pokušavao pomoći supruzi i kćeri da pobjegnu iz ratom razorene ukrajinske prijestolnice. Mladić je smrtno stradao, dok su njegova supruga Alina i kći teško ozlijeđene i sada se oporavljaju u bolnici nakon operacije.

"Crveni vragovi" su objavili službenu izjavu u kojoj navode kako je klub "duboko ožalošćen smrću jednog od osnivača kluba navijača Kyiv Redsa. Međutim, klub je naveo kako su Kukina ubile "oporbene snage", a ne ruski vojnici.

Zanimljivo, nigdje se u izjavi od 363 riječi ne spominju Rusija ili Rusi.

"Tako jadno od @ManUtd. Što, zaboga, znači ubijen od strane oporbenih snaga," navodi britansko-ukrajinski novinar Andrew Todos, jedan od mnogih koji su osudili United.

Drugi ukrajinski korisnik Twittera, rekao je da se United ‘boji da će izgubiti dio publike u Rusiji‘ ako osudi zemlju za invaziju na Ukrajinu.

"Sramota, ubili su ga ruski okupatori. Tako se piše. Razumijete @ManUtd," dodao je jedan navijač.

Linker
19. travanj 2024 23:25