MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
SUPERFANTASY PREMIERSHIP

Nastavlja se luda utrka: City ogroman favorit, Liverpool čeka Merseyside derbi, veliki okršaj na Emiratesu...

Nekoliko zanimljivih susreta čeka nas u 34. kolu najjače nogometne lige svijeta
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2022. 11:58

U Premier ligi i dalje traje napeta utrka za titulu, kao i ona za plasman u Ligu prvaka, a pogled na tablicu otkriva kako Manchester City još uvijek drži vrh s jedinim bodom prednosti ispred Liverpoola.

I momčad Pepa Guardiole i ona Jürgena Kloppa imaju do kraja prvenstva za odigrati po šest utakmica, a prva u tom nizu čeka ih već ovoga vikenda.

Građanima u subotu u goste stiže Watford, trenutno pretposljednja momčad lige koja je u posljednjih 10 utakmica upisala samo dvije pobjede, jedan remi te čak sedam poraza uz gol-razliku 7-21. Iako sastav Roya Hodgsona u gostima igra osjetno bolje nego pred svojim navijačima, mnogi će se složiti da im za bodove protiv vodeće momčadi prvenstva treba pravo malo čudo.

Uzme li City puni plijen, barem nakratko će se odvojiti na četiri boda prednosti. Jer Liverpool igra tek dan kasnije. Pred Redsima je nedjeljni Merseyside derbi. Dakle, na Anfield stiže Everton koji ove sezone vodi veliku borbu za opstanak i trenutno drži 17. mjesto s bodom više od Burnleyja koji se nalazi u zoni ispadanja. Kako stvar stoje, Klopp će za ovaj susret na raspolaganju imati sve igrače osim Roberta Firmina kojeg muči ozljeda stopala.

Spomenimo i da kolo otvara derbi na Emiratesu. Nošeni velikom pobjedom protiv Chelseaja (2-4), Topnici na svom stadionu dočekuju Crvene vragove. Sudar je to iznimno bitan u utrci za plasman u Ligu prvaka. Arsenal je trenutno peti s 57 bodova. Isto toliko ima i Tottenham koji drži posljednje, četvrto mjesto za kvalifikacije u najelitnije klupsko natjecanje, dok je Manchester United šesti s tri boda manje i utakmicom više od svojih idućih suparnika.

Podsjetimo i na to da su igrači Uniteda u prošlom kolu na Anfieldu potučeni do nogu (4-0) i sigurno je da nakon takve loše predstave atmosfera u svlačionici nije najidealnija...

POTPUNO BESPLATNO SASTAVI MOMČADI ZA NOVO KOLO, FANTASY PREMIERSHIP ZAIGRAJ OVDJE!

Parovi 34. kola:

Subota:

ARSENAL - MANCHESTER UNITED (13.30)

LEICESTER - ASTON VILLA (16.00)

MANCHESTER CITY - WATFORD (16.00)

NORWICH - NEWCASTLE (16.00)

BRENTFORD - TOTTENHAM (18.30)

Nedjelja:

CHELSEA - WEST HAM (15.00)

BURNLEY - WOLVERHAMPTON (15.00)

BRIGHTON - SOUTHAMPTON (15.00)

LIVERPOOL - EVERTON (17.30)

Ponedjeljak:

CRYSTAL PALACE - LEEDS (21.00)

Linker
09. svibanj 2024 00:56