Iako je Abramoviču vjerojatno drago čuti skandiranje, trener Tuchel ga ne smatra primjerenim

 BEN STANSALL Afp
TRENER POZVAO NA JEDINSTVO

Navijači Chelsea skandirali Abramoviču, Tuchel ih zbog toga ukorio: ‘Nije trenutak za takve poruke‘

Navijači londonskog sastava su skandirali ruskom oligarhu koji je na čelu kluba zadnjih 20 godina
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. ožujak 2022. 22:03

Navijači Chelseaja skandirali su Romanu Abramoviču neposredno uoči današnjeg susreta protiv Burnleyja. Inače, svih 20 klubova Premierlige sudjeluje u gestama solidarnosti s Ukrajinom, te su sve utakmice ovog vikenda prepune ukrajinskih obilježja na stadionima. Stoga je potez navijača Chelsea uznemirio mnoge u Engleskoj.

"Nije bio trenutak za ovo", kazao je i Thomas Tuchel, trener Chelseaja, te dodao: "Ako pokazujemo solidarnost, trebamo to učiniti zajedno. Ako neka važna osoba iz našeg kluba ili nekog drugog kluba umre, iskazujemo joj poštovanje kroz minutu šutnje, te tada nije trenutak dajemo druge poruke. Mi smo poslali poruku za Ukrajinu, nema ničijeg drugačijeg mišljenja o tamošnjoj situaciji. Ukrajinci znaju naša razmišljanja i imaju našu podršku, trebali bismo stati zajedno kao klub i to svima pokazati. Nije ovo trenutak za druge poruke."

Ruski milijarder Abramovič vodi Chelsea od 2003. godine, a njegovi su milijuni funti pomogli klubu da osvoji 19 velikih trofeja tijekom njegove vladavine. Navijači su stoga u subotu odlučili izvikivati njegovo ime, kako bi mu iskazali podršku, jer Abramoviča je politika prisilila da krene u prodaju kluba.

Abramovič poriče povezanost s ruskom vladom ili predsjednikom Vladimirom Putinom, te poriče da je činio bilo što bi opravdalo sankcije. Navijači su očito na njegovoj strani. No, kako je rekao i Tuchel, izabrali su krivi trenutak za iskazivanje podrške...

Linker
22. travanj 2024 00:42