ANDREW MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Matthews/pa Images/profimedia
Show u Londonu

Navijači napali predsjednika i izviždali igrače, Perišićev trener grmi: ‘Ne možemo mi više od 4. mjesta!‘

‘Bit ću iskren: možemo biti tek peti, šesti, sedmi, a u najboljem slučaju četvrti...‘
Piše: SNObjavljeno: 01. siječanj 2023. 19:30

Antonio Conte je izjavio kako mu treba ‘mnogo vremena i strpljenja‘ da razvije svoju momčad Tottenhama u izgledne kandidate za naslov.

Bivši šef Chelseaja gledao je kako je njegova momčad u nedjelju izgubila od Aston Ville, označavajući najnoviji neuspjeh u lošem nizu u kojem je njegova momčad skupila samo 7 bodova od 21 dostupnog od poraza od Manchester Uniteda u listopadu. No, treba spomenuti i da je Conte igrao bez ključnih igrača - Richarlisona, Bentancura i Kuluševskog, koji su otpali zbog ozljeda.

image
JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia

O atmosferi u klubu ne treba previše trošiti riječi - dovoljno je spomenuti da su ljutiti navijači Spursa napali predsjednika Daniela Levyja povicima da ode iz kluba, a igrače su izviždali nakon primljenih pogodaka u drugome poluvremenu.

Govoreći u ljutnji nakon poraza, Conte je objasnio kako ne vjeruje da njegov tim posjeduje toliko talenta da bi se o njemu raspravljalo kao o potencijalnom izazivaču naslova.

‘Bio sam vrlo jasan u razgovorima s klubom i tijekom ljeta ljudi su govorili o Tottenhamu kao kandidatu za naslov. Iz mog iskustva znao sam da je bilo pomalo ludo čitati sve te natpise.‘

Poraz u nedjelju znači da Spursi sada zaostaju trinaest bodova za svojim rivalima iz sjevernog Londona koji imaju utakmicu manje, a Conte se požalio na nedostatak kreativne iskre u svojoj momčadi nakon poraza.

image
ADRIAN DENNIS Afp

‘Imamo različite profile nogometaša, međutim nemamo puno igrača koji su stvarno dobri da bi nadigrali protivnika u situacijama ‘jedan-na-jedan‘, rekao je Conte.

‘Nemamo puno kreativnih igrača u našoj momčadi. Sigurno je danas bilo jako teško osvojiti prostor u prvom poluvremenu. Uvjeren sam da bismo, kada ne bismo primili gol, mogli dobiti utakmicu. Gol koji smo primili ubio nam je samopouzdanje. Moramo pokušati poboljšati i razviti te igrače, a posebno mlade igrače da budu još jači‘, poručio je razočarano i nastavio:

"Bit ću iskren i bit ću vrlo jasan. Rekao sam to klubu, rekao sam svoje mišljenje. Navijači zaslužuju najbolje. Možda je najbolje ostati na 5. mjestu. Možemo biti tek peti, šesti, sedmi, a u najboljem slučaju četvrti."

Conte je preuzeo trenersku klupu u studenom 2021. nakon otkaza Nunu Espíritu Santu jer je klub tada zauzimao tek deveto mjesto na tablici nakon što je pretrpio pet poraza u prvih deset susreta.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Unatoč njihovu lošem početku sezone, Conte je transformirao momčad, dovevši ih do mjesta u Ligi prvaka posljednjeg dana sezone nakon što su izgubili samo jednom u posljednjih jedanaest utakmica.

Govoreći o svojoj inauguracijskom angažmanu na čelu kluba, Conte je nazvao uspjeh momčadi ‘čudom‘.

‘Zbog potencijala kluba i dalje ponavljam da smo napravili čudo. Zašto se dogodilo? Zato što smo igrali samo jedno natjecanje s 12, 13 igrača i oni u zadnjih 15 utakmica nisu imali ozljede te su nastupali isključivo najbolji igrači. Arsenal je imao samo četiri boda prednosti, a završili smo s 20 bodova manje od Manchester Cityja. Napravili smo čudo i znao sam kakva je situacija.‘

Linker
03. svibanj 2024 17:35