Navijači Newcastlea

 Paul Currie/imago Sportfotodienst/profimedia
PODVALA UOČI DERBIJA

Navijači Newcastlea provalili u tabor suparnika i izveli neviđenu diverziju, domaćini pobjesnili

Sunderlandovi navijači iskupljenje mogu dočekati jedino na terenu u FA Cupu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. siječanj 2024. 12:17

Rivalstvo Sunderlanda i Newcastlea, gradova udaljenih tek 17 kilometara, jedno je od najvećih u engleskom nogometu. Prije smo redovito imali priliku gledati utakmice i silne napetosti između ova dva kluba, no otkako je Sunderland prije osam godina ispao iz Premiershipa, rivalstvo je pomalo palo u vodu.

Ipak, ždrijeb FA Cupa odlučio je, barem privremeno, dati nam podsjetnik o kakvom se velikom sudaru rivala radi. Utakmica se igra u subotu, no tenzije među navijačima već su dosegle svoj vrhunac.

Naime, jedan od pristalica Svraka nekako je uspio doći do ugostiteljskog objekta unutar domaće tribine Sunderlandovog stadiona i cijeloga ga obljepiti obilježjima Newcastlea. Tako je umjesto natpisa „Ha‘way the lads“, koji koriste Sunderlandovi navijači, postavio „Howay the lads“. Oba slogana više-manje znače isto (Idemo momci!), no potonji koriste isključivo navijači momčadi sa St. James‘ Parka.

Uljez na Sunderlandovom stadionu još je na mnogo mjesta crveno-bijela obilježja domaćina zamijenio s crno-bijelim obilježjima njihovih najljućih rivala. Navijače Sunderlanda ovaj je incident toliko potresao da je klub morao izdati i službeno priopćenje.

„Sunderland AFC priznaje da je ranije danas poslijepodne napravljena ozbiljna pogreška u prosudbi u vezi s Black Cats Barom. Ispričavamo se našim navijačima zbog razumljive zabrinutosti koju su pošteno izrazili, a to mišljenje dijele i Vlasnička grupa kluba i Upravni odbor, koji su zatražili poduzimanje hitne revizije da se utvrdi kako se incident dogodio. Vlasnička grupa i Upravni odbor također su donijeli izravnu odluku da se prostor vrati u prvobitno stanje te se još jednom ispričavamo našim simpatizerima što to nije ranije riješeno“, poručili su iz crveno-bijelog tabora.

Šteta je već učinjena, pogrdne slike zauvijek će ostati na internetu, a Sunderlandovi navijači iskupljenje mogu dočekati jedino na terenu, gdje će njihova momčad svim silama pokušati izbaciti mrskog rivala iz najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

S neutralnog gledišta, mnogi priželjkuju neriješen rezultat i ponovno odigravanje susreta, ovoga puta na Newcastleovom stadionu, jer uzimajući u obzir činjenicu da Sunderland nastupa u trećem rangu engleskog nogometa, tko zna kada ćemo opet imati priliku gledati susret dva velika rivala.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 13.45 na Sunderlandovom Stadionu svjetla.

Linker
03. svibanj 2024 22:46