Dylan Martinez REUTERS
SMJENA WENGEROVA NASLJEDNIKA

NAVIJAČI SLAVE, TRENER ARSENALA ESKPRESNO DOBIO OTKAZ NAKON NOVOG DEBAKLA! Potresenog diva preuzima legenda kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 12:27

Nakon što je Arsenal u 5. kolu Europske lige upisao poraz od Eintrachta iz Frankfurta 2:1, čelništvo Topnika odlučilo je uručiti otkaz treneru Unaiju Emeryju.

Španjolac se tako nakon neuspješnih 18 mjeseci oprašta od velikana, a klub će do imenovanja novog trenera voditi legendarni Freddie Ljungberg.

Arsenal od 1992. godine nije imao ovako očajan niz, točnije Topnici nisu uspjeli slaviti u posljednjih sedam utakmica. Nadao se Emery kako će imati priliku voditi iduću utakmicu u prvenstvu protiv Norwicha, ali poraz od Nijemaca samo je ubrzao stvari na Emiratesu gdje se već neko vrijeme spominjao otkaz.

Iz kluba su također naveli kako nemaju namjeru domah krenuti u potragu za njegovim nasljednikom.

- Zahvaljujemo se Emeryju i njegovom stožeru na suradnji i što su se trudili podići klub kako bi ponovno bili konkurentni. Želimo mu puno sreće i usjepha u budućnosti - kazao je Josh Kroenke.

Španjolac je došao u Arsenal u svibnju 2018. nakon što je napustio klupu PSG-a s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka. Na klupi Arsenala zamijenio je Arsenea Wengera koji je klub vodio 22 godine.

Arsenal je stigao do finala Europske Lige pod Emeryjevim vodstvom, ali je u finalu sa 4-1 bolji bio njegov londonski rival Chelsea.

Klub je potrošio preko 100 milijuna funti u ljetnom prijelaznom roku, ali je loše počeo novu sezonu, upisavši pobjedu u samo četiri od 13 utakmica i trenutačno zauzima osmo mjesto na ljestvici.

Linker
19. travanj 2024 00:17