Richard Heathcote/Getty Images
SPECIAL ONE

'NEĆU PONAVLJATI ISTE POGREŠKE, RADIT ĆU NOVE!' Mourinho debitirao u stilu: 'Evo zašto sam rekao da nikad ne bih bio trener Tottenhama'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2019. 17:41

Trebalo je proći samo 11 sati između objave o smjeni Mauricia Pochettina s mjesta trenera Tottenhama do objave kojom je ustoličen novi čovjek na klupi europskog viceprvaka. Stigao je Jose Mourinho, i to 11 mjeseci nakon što je otišao iz Manchester Uniteda. Simbolično.

Dan nakon preuzimanja kormila na novom White Hart Laneu reći će:

- Napredovao sam. Moram vjerovati u to da sam sada drugačiji trener. Nisam samo gubio vrijeme u ovih skoro godinu dana otkako nisam na klupi. Analizirao sam, pripremao se, razmišljao. Kao trener nikada ne gubite svoj DNK, imao sam vremena promisliti o mnogim stvarima - reći će Mou.

Novim angažmanom u Tottenhamu postaje jedan od najplaćenijih trenera svijeta. Nakon Chelseaja i Manchester Uniteda, Spursi će mu biti treći engleski, ali i drugi londonski klub.

- Radio sam pogreške tijekom svoje karijere. Nemojte me pitati koje su to, ali bilo ih je. Neću raditi iste pogreške, radit ću nove pogreške - u svom je stilu kazao Portugalac.

Što se još novoga dogodilo u godini dana? Mourinho je bio stručni analitičar na mnogim televizijama, često je znao kritizirati engleske nogometne klubove, među njima i svog novog poslodavca.

- Sada sam emotivno jači. Opušten sam, motiviran, spreman podignuti igrače. Spreman sam ih podržati, ovdje sam zbog njih, a ne zbog sebe - dodaje Mourinho.

Hoće li se, kako se očekuje, baciti na posao oko kupoprodaje igrača već u zimskom prijelaznom roku?

- Najveći dar za mene neće biti bogata košarica, već su to igrači koji su ovdje. Ne trebaju mi pojačanja, moram se samo bolje upoznati s aktualnim kadrom.

Vratio se i na svoju izjavu iz prošlosti kad je rekao da nikad ne bi postao trener Tottenhama...

- Bilo je to prije no što ću biti smijenjen u Chelseaju. Nadam se da sada nema većeg navijača Spursa od mene. Chelsea je prošlost. Da, slavna prošlost, ali ipak prošlost. Sada nitko ne želi pobjeđivati više od mene.

Linker
06. svibanj 2024 14:46