Tottenham Hotspur Manager Antonio Conte with Ivan Perisic
 

 JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia
ŽESTOK NAPAD

‘Nemojte čekati odvjetnike, dajte mu otkaz isti čas i nemojte mu ništa platiti! Čovjek je ubio vlastiti klub‘

Talijana je usporedio s čovjekom koji bježi iz zapaljene kuće sa šibicama, ali nastoji sve ostale okriviti za požar
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2023. 10:06

Novinar Daily Maila Simon Jordan oštro je opleo po Antoniju Conteu, menadžeru Tottenhama. Talijanski je stručnjak nedavno javno osuo paljbu po klubu zbog navodnog nedostatka ambicija, a Jordan je u svom tekstu pozvao vodstvo Spursa da ga otpusti istog trenutka.

‘‘U jednom neobičnom, nečuvenom intervjuu nakon utakmice, zapanjujuće lišenom samosvijesti, naizgled smo svjedočili pokušaju atentata na nogometni klub. Od vlastitog menadžera. Kako je Conte odvratno krivo predstavio svoje odgovornosti. Većina razumnih promatrača pretpostavila bi da je to bila usmena ostavka, ali u stvarnosti najvjerojatnije postoji 3,5 milijuna razloga zašto on ne bi imao hrabrosti svojih uvjerenja to učiniti. Čeka svoju isplatu‘‘, piše novinar Daily Maila.

Predložio je predsjedniku Danielu Levyju konkretne poteze:

‘‘Nemojte čekati da dođu odvjetnici, dajte mu otkaz isti čas i nemojte mu ništa platiti! Ubio je vlastiti klub. Nemojte mu dati ni penija‘‘, poručuje Jordan.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Contea je usporedio s čovjekom koji bježi iz zapaljene kuće sa šibicama, ali nastoji sve ostale okriviti za požar. Istaknuo je kako je Conte ispao iz Lige prvaka od prosječne momčadi Milana, kako je izgubio od slabog Sheffield Uniteda u FA Kupu, te kako je on radio zamjene kad je vodio 3:1 protiv posljednjeplasiranog Southamptona, u utakmici koja je završila rezultatom 3:3.

‘‘Conteu nije prodan Fiat s očekivanjima od bolida Formule 1. Ove sezone dobio je 192 milijuna funti da potroši na igrače, zatraženo je da ostvari napredak. To je više od novca kojeg su potrošila dva prethodna menadžera, Jose Mourinho (131 milijun funti) i Nuno Espirito Santo (57 milijuna funti).

Jordan ističe kako Conte ‘u svojoj trenutnoj inkarnaciji‘ predstavlja razmaženog trenera opsjednutog osjećajem da je jedino on u pravu. Predsjedniku Spursa novinar poručuje kako nakon Conteova odlaska očekuje nadahnuto imenovanje njegova nasljednika, nešto slično angažmanu Mauricija Pochettina 2014. godine...

Linker
10. prosinac 2023 23:32