Haaland i Foden

 LINDSEY PARNABY Afp
LOVA DO KROVA

Nestvarne brojke! Otkriveno koliko zapravo zarađuje Erling Haaland u Manchester Cityju, a sve zbog bonusa

Erling Haaland apsolutni je hit, ne samo Premiershipa, već nogometne Europe
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2022. 20:42

Norveški napadač Manchester Cityja neumoljivo trese mreže od transfera iz Borussije Dortmund, a engleski mediji naveliko pišu kako bi ove sezone mogao porušiti sve golgeterske rekorde najjače lige svijeta.

U dosadašnjem dijelu sezone najbolji je strijelac Premiershipa, Lige prvaka i Lige nacija, a danas je u engleske medije procurilo koliko Norvežanin zarađuje u redovima ‘Građana‘.

Daily Mail tako tvrdi da Haaland tjedno zaradi oko 865.000 funti, što ga čini uvjerljivo najplaćenijim igračem Premiershipa. Prema osnovnom dijelu ugovora Haaland zarađuje kao i najplaćenije zvijezde Manchester Cityja poput Kevina de Bruynea, ali bonusi za postignute golove su ti koji koji ga uzdižu daleko iznad svih ostalih.

Haaland je dosad u sezoni zabio 19 golova u 12 odigranih utakmica, a nastavi li zabijati kao dosad očekuje se da bi godini dana mogao u džep pospremiti oko 45 milijuna funti.

Samo u Premiershipu Haaland je dosad zabio čak 14 golova u 8 susreta, a nastavi li tim ritmom tresti mreže sezonu će završiti s nestvarnih 67 golova na kontu.

U srijedu navečer zabio je dva komada Kopenhagenu u Ligi prvaka.

Linker
27. travanj 2024 13:50