PAUL ELLIS Afp
U SAMO TJEDAN DANA

Nevjerojatna transformacija Manchester Uniteda! Igrači pretrčali 19 km više, a Ten Hag povukao hrabre poteze

Malo tko je očekivao pobjedu Manchester Uniteda nad Liverpoolom u ponedjeljak navečer
Piše: JL.Objavljeno: 23. kolovoz 2022. 14:12

A dogodilo se upravo to, Manchester United je slavio s 2:1 i vratio osmjehe na lica svijh navijača nakon užasnog starta u sezonu.

Da su u Manchester Unitedu ozbiljno shvatili poraze od Brightona i Brentforda u prva dva kola engleske nogometne lige jasno se vidi u pretrčanim kilometrima. Naime, momčad Erika ten Haga je u pobjedi protiv Liverpoola (2:1) pretrčala čak 19 kilometara više nego li su to napravili u šokantnom porazu (4:0) od Brentforda prošlog vikenda, prenosi DailyMail. Osim udaljenosti koju su Unitedovi igrači prešli, napravili su ukupno 155 sprinteva u usporedbi s 65 iz prošlog kola.

Stil igre s visokim pritiskom doveo je do mnogo više presječenih lopti jer su imali njih 12 dok je momčad Jürgena Kloppa zabilježila ukupno šest tijekom utakmice. Ovoga su puta imali manje, samo 12 udaraca umjesto 15 koliko su napravili na gostovanju kod Brentforda, ali su u obje utakmice imali četiri udarca prema golu. Ovaj su put, naravno, dva puta pogodili mrežu.

Momčad s Old Trafforda poboljšala se i na frontu discipline sa samo tri kartona i jedanaest prekršaja, za razliku od 15 prekršaja i četiri kartona prethodnog tjedna. U ponedjeljak su protiv Liverpoola požutjeli Raphaël Varane, Diogo Dalot i Bruno Fernandes.

Detalj koji je Sportsmail pri obradi statistike u utakmici između Uniteda i Liverpoola označio ključnim, odnosio se na točnost dodavanja u protivničkoj polovici, a on je iznosio ukupno 54 posto.

Potpuno je ludo pomisliti kakvu je promjenu ten Hag napravio u samo tjedan dana. Osim u pristupu utakmici, napravio je nekoliko izmjena. Bilo je poprilično hrabro izbaciti superzvijezdu Cristiana Ronalda i kapetana Harryja Maguirea iz početne postave. Umjesto njih odlučio je staviti Raphaëla Varanea u obranu,a u kao istureni napadač startao je Marcus Rashford. Također iz prvih 11 izostavio je engleskog braniča Lukea Shawa umjesto koga je priliku dobila ovoljetna prinova iz Feyenoorda, Tyrell Malacia. 23-godišnji nizozemski branič imao je zahtjevan zadatak čuvati Mohameda Salaha, a to je prema engleskim novinarima odradio za ocjenu: Vrlo dobar.

Linker
25. travanj 2024 03:49