FRANK AUGSTEIN Afp
BOGATAŠI KREĆU U ŠOPING

Newcastle United počinje s izgradnjom nove momčadi, a prvi na listi želja im je sjajni srebrni Vatreni

Eddie Howe želi ekipu pojačati Hrvatom koji je prošlog ljeta već bio na korak do dolaska na Otok
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2021. 19:46

Newcastle United je nedavno dobio novog superbogatog vlasnika, a nakon kraćeg vremena su imenovali i novog trenera. Tu je funkciju, koju su odbili neki od najvećih trenera, prihvatio nekadašnji trener Bournemoutha Eddie Howe koji se već bacio na posao.

Jasno je da klub treba pojačanja kako bi najprije osigurao ostanak u Premier ligi ove sezone, a onda i bio konkurentan u idućoj. Howe je već čelnicima kluba rekao neka imena, a ideja mu je krenuti od pojačavanja obrambene linije kako bi zatvorio rupe koje tamo ima.

Prvi na listi želja mu je, ako je vjerovati Calciomercatu, hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car kojeg želi i West Ham. Ćaleta-Car dobro igra u dresu Marseillea, a već ranije su za njega interes pokazivali engleski velikani. Dapače, prošlog ljeta je bio jako blizu Liverpoolu koji je za njega bio spreman platiti 20 milijuna eura, ali na kraju je sve propalo u zadnji tren.

"Velika mi je čast što me takav klub traži, ali u dogovoru s klubom sam odlučio ostati. Marseille je također veliki klub i mislim da ovdje imam jako puno prostora za napredak", rekao je tada Ćaleta-Car francuskim medijima.

Sada ponovno stiže poziv s Otoka, a ovoga puta ga želi superbogati Newcastle koji je nakon 11 odigranih kola 19. s tek pet osvojenih bodova. Ćaleta-Car bi im puno značio u borbi za ostanak u ligi, a uskoro ćemo vidjeti kako će se rasplesti ova priča.

Linker
04. svibanj 2024 02:11