Wd Woodvard
 Laurence Griffiths Getty Images
POTPUNO VAN KONTROLE

NEZAMISLIV OBRAT I VELIKI SKANDAL NA OTOKU! Manchester United u posebnom priopćenju iznio teške optužbe na račun novinara: 'Sve ste znali unaprijed!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2020. 22:01

Brojne europske nogometne gigante ovih trenutaka pogađaju situacije koje bi najradije htjeli izbjeći. Dok se u Barceloni odvija jedna tužna sportska priča, na drugoj strani, ni u Manchesteru nije sve kako bi moglo biti. United je daleko od najboljih dana, i oni muku muče s napadačima. Kako na terenu, tako i u rubrikama koje su povezane s crnom kronikom.

Nedavno je naime, skupina uzurpatora provalila u privatni prostor potpredsjednika kluba Eda Woodwarda, nezadovoljna politikom Crvenih vragova. Nekima smeta što nema pravih pojačanja, nekima smeta što su i ona koja su dovedena mahom ocijenjena lošima, nekima jednostavno smeta što klubu ne ide. Priča o kojoj se dosta toga pisalo prošlog tjedna dobila je svoj pomalo neočekivani nastavak.

Naime, službeni Manchester United optužio je britanski dnevni list The Sun. Za što točno? Za to da su unaprijed znali što će se dogoditi na privatnom imaju Woodwarda. U njihovom tiskanom izdanju od 29. siječnja, kako vele iz kluba, kvaliteta teksta i fotografija bila je velika, baš kao da su i novinar i fotoreporter The Suna već bili na licu mjesta prije izvođenja provale.

A general view shows the intercom unit with red spray paint defacing it at the home of Manchester United executive vice-chairman Ed Woodward in the village of Lower Peover near Knutsford , northwest England, on January 29, 2020 with sheeting screening the gates after an an incident at the home overnight. - The home of Manchester United executive vice-chairman Ed Woodward was attacked with flares and graffiti on the night of January 28 by a mob of disgruntled supporters. Woodward has been a target of offensive chanting by United fans in recent matches due to his role in the club's declining fortunes on the field over the past seven years. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
PAUL ELLIS AFP

Odjel za odnose s javnošću na Old Traffordu naveo je da postoji njihova sumnja u to da su djelatnici The Suna bili potaknuti, ali i nagrađeni od strane provalnika. Podsjetimo oni su na mjestu nesreće u Cheshireu bacili nekoliko baklji i izvikivali ružne riječi upućene Woodwardu i obitelji koji u vrijeme incidenta nisu bili na mjestu događaja.

- Klub vjeruje da su dnevne novine The Sun unaprijed dobile informaciju o namjeri napada koji je uključivao kriminalne radnje i namjere za uznemiravanjem. Mislimo da je novinar bio prisutan ondje kada se sve to događalo. Kvaliteta fotografija i objavljene priče upućuje na to da je ondje bio i fotograf - stoji u priopćenju kluba.

Linker
02. svibanj 2024 11:20