REUTERS/Phil Noble
OPET GALAMA ZBOG VAR-a

'NIKAD NISAM BIO TAKO PONOSAN' Guardiola tvrdi da je City pokazao zašto je prvak; ENGLESKO OKO SOKOLOVO 'Kakvo je to objašnjenje za penal!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2019. 09:05

Liverpool je napravio veliki korak prema osvajanju naslova prvaka, kojeg njegovi navijači čekaju od 1990. U odličnoj utakmici visokog ritma i lijepih poteza Redsi su u velikom derbiju na Anfieldu svladali Manchester City s 3:1 i odvojili se na velikih devet bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka.

Osam bodova zaostaju Leicester i Chelsea, i ovih dana opet će se na Otoku puno raspravljati o tome može li Kloppova momčad do kraja sezone prokockati tu finu zalihu. Možda je to stvarno ta sezona. Treba naglasiti da je na visokoj razini za Liverpool odigrao Dejan Lovren.

- Bili su stvarno dobri, a mi smo se morali braniti sa svime što smo imali. No, zabili smo nevjerojatne golove. Bilo je tako teško igrati, intenzitet je bio sjajan. Momci su bili u potpunosti koncentrirani. Ovo je jedini način na koji mi možemo pobijediti City - izjavio je Jürgen Klopp.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Manchester City - Anfield, Liverpool, Britain - November 10, 2019  Manchester City's Angelino shoots at goal   REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS
Lovren i Van Dijk u dvoboju s Angelinom

Međutim, opet nije moglo bez VAR kontroverze. U samom početku dogodila se situacija koja je u velikoj mjeri odredila daljnji tijek susreta. Naime, lopta je u kaznenom prostoru Liverpoola u ruku udarila Alexander-Arnolda, da bi u sljedećem napadu Redsi poveli. VAR je nakon provjere objavio da nema kaznenog udarca.

- Mislim da je lopta možda pogodila moju ruku, ali je prvo udarila u Silvinu ruku. Oni su se žalili, ali moraš nastaviti igrati. Mi smo u dobrom nizu, još uvijek smo neporaženi. Prošle sezone smo osvojili 97 bodova i nije bilo dovoljno, znamo da ovaj put moramo učiniti nešto slično - rekao je Trent Alexander-Arnold.

Liverpool je poveo preko Fabinha koji je krasno pogodio s više od 20 metara, a samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Robertson je fino pronašao Salaha, koji je bio brži od Fernandinha i glavom matirao Brava. City svoje prilike u prvom dijelu nije iskoristio, a prijetili su Sterling, Agüero i Angelino. Redsi su mogli do trećeg gola, no Bravo je zaustavio udarce Firmina i Salaha.

Uraganski je europski prvak krenuo i u nastavak susreta, i u 51. minuti već je bilo 3:0. Henderson je ubacio s desne strane, Walker i Bravo reagirali su slabo, a na drugoj vratnici Mane je iz blizine spremio loptu u mrežu. Tu je zapravo sve bilo riješeno. Građani su se pokušali vratiti, ali je Lovren blokirao pokušaje Sterlinga i De Bruynea, dok je Agüero promašio čisti zicer i nakon toga prepustio svoje mjesto Jesusu. Argentinac još nikad nije zabio na Anfieldu...

Uzbuđenje je u završnici vratio Bernardo Silva, koji je smanjio na 3:1 u 78. minuti. Nova sporna situacija u 83. minuti, Sterling je u kaznenom prostoru domaćih u ruku pogodio Alexander-Arnolda, sudac Oliver nije reagirao, a malo je reći da je Guardiola poludio.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Manchester City - Anfield, Liverpool, Britain - November 10, 2019  Manchester City manager Pep Guardiola gestures  Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters
Dvaput nam niste sudili penal, ljutio se Guardiola na suce

- Pokazali smo zašto smo prvaci. Tako sam ponosan na svoju momčad, više nego ikad. Možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najjače europske ekipe - rekao je Cityjev menadžer.

Suci?

- Pitajte njih, ne mene. Pitajte Mikea Rileyja i dečke u VAR-u. Ja bih pričao o našoj igri, ona je bila tako dobra. Bila je to jedna od naših najboljih izvedbi - konstatirao je Guardiola.

Manchester City NIJE trebao dobiti jedanaesterac prije Fabinhova gola za Liverpool... ali objašnjenje sudaca bilo je pogrešno!

VAR i glavni sudac Michael Oliver donijeli su ispravnu odluku što se tiče te situacije, međutim službeno objašnjenje nije bilo precizno, javlja Daily Mail. Bilo je brojnih sugestija da je Trent Alexander-Arnold zaista igrao rukom.

Ipak, Cityjev napadač Bernardo Silva igrao je rukom u istoj toj situaciji netom prije je lopta u ruku udarila Alexander-Arnolda. To je jasno vidljivo i iz Lovrenove reakcije koji je stajao tik uz Portugalca i odmah tražio glavnog suca da dosudi u korist Redsa.

Screenshot

Da B. Silva nije igrao rukom - u tom slučaju jedanaesterac za City bio bi regularan. Iz tog razloga nejasno je službeno objašnjenje sudaca Premiershipa da branič Liverpoola nije namjerno igrao rukom.

Linker
05. svibanj 2024 08:07